Evcil hayvanlar konulu bir konuşma yapınız.

Bu bölümdeki metin sizlere evcil hayvanlar konulu bir konuşma yapınız etkinliğinde fikir vermek için yazılmıştır.

Evcil hayvan beslemek, hayvanları evimizde ağırlamak insanlar için farklı bir yaşa şeklidir. Bu aslında bana göre çok güzle bir şeydir. Bu hayvanlar yeri geldiğinde bize yarenlik ediyor. Onlarda başkalarında görmediğimiz samimiyeti, sadakati görüyoruz.

Mesela evcil hayvanlardan kafeste tutulan kuşlar, papağanlar, minik tavşanlar, süs köpekleri ve yumuşacık tüyleriyle sevimli kediler günümüzde en çok bakımı yapılan hayvanlardır. Bunlar hayatımıza farklı bir renk katıyor bence. Son yıllarda özellikle süsü köpeği olan insan sayısında bir artış gözlüyorum. Dışarı çıktığımda caddelerde boynunda tasması olan geriden bakıldığında bize çok sevimli görünen süsü köpekleri var. Sahibi önden gidiyor, onlar da ona eşlik ediyor. Bu tür evcil hayvanların hayatımızda olması bana göre farklı bir güzelliktir.

Evcil hayvanların insanı dinlendirme, eğlendirme gibi faydaları da vardır. İşten yorgun argın eve gelince onların bizi karşılaması, yanımıza yaklaşması bize huzur verir. Bu ilgileri bile tüm yorgunluğumzu atmamızı sağlar. Bunun dışında keyifsiz bir anımızda onlarla ilgilenmek her sıkıntıyı unutturur. Dolayısıyla evcil hayvan beslemek çok güzel bir şeydir.

Son olarak evcil hayvanların hayatımıza ren kattığını, biz keyiflendirdiğini, mutluluğun sadece parayla olmadığına sevgi ve ilgiyle de mutlu olunabileceğini öğrettiğini, sahiplerin olan bağlılıklarını düşündüğümüzde evcil hayvanlarla ilgilenmek, onların bakımını yapmak, evimizde onlara da yer vermek çok anlamlı bir davranıştır. Herkes böyle olsa kimse hayvanlara zulüm de etmez. Çünkü onların masumiyeti her şeyi anlatıyor. Beni dikkatle dinlediğiniz içi,n teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski