Fedakârlık konusunda bir hikâye yazınız.

5. Sınıf Türkçe etkinliği: “Sonraki Derse Hazırlık” aşamasında yaptığınız çalışmadan hareketle defterinize fedakârlık konusunda bir hikâye yazınız. Hikâyenize içeriği yansıtacak şekilde başlık belirleyiniz.

Çok sevdiği küçük oğlunu kreşe veren Esma Hanım aynı zamanda kendisi de çalışıyordu. Geçmişte aile içinde bazı tatsızlıklar yaşamış ve eşinden boşanmak zorunda kalmıştı. Şimdi küçük bir oğlu vardı ve onun hayata tutunmasını sağlayan tek şey buydu. Kendisi çalışıyor ama aklı hep oğlunda kalıyordu. Oğlu henüz okul öncesi çağındaydı. Anneye en çok ihtiyaç duyulan bir zamandaydı ancak evin geçimi ve ihtiyaçları için çalışmak gerekiyordu.

Esma Hanım işten gelince kreşe uğruyor, oğlunu alıyor ve yorgun argın eve geliyordu. Çok halsiz olmasına rağmen dinlenmeye vakit bulamıyor, bütün zamanını oğluna ayırıyordu. Onunla ilgileniyor, yeri geldiğinde onu seviyor, karnını doyuruyordu. Esma Hanım aslında küçük oğlu için büyük bir fedakarlık yapıyordu. Onun da çalıştığını düşününce dinlenmesi gerektiği belliydi ama o durup dinlemeden oğlum rahat etsin diye çabalıyordu. Geceleri bazen uykusundan uyanıyor, oğlunun ihtiyacını gideriyor. Onunla her anlamda ilgilenmesi ve sevgisini oğlundan eksik etmemesi bu anne için fedakarlıktan başka bir şey değildi.

Esma Hanım'ın iş yerindeki patronu onun zor durumda olduğunu, çalışan bir anne olduğunu, küçük oğluyla ilgilenmesi gerektiğini biliyordu. Bu duruma bir katkı sağlamak istedi. Ona isterseniz oğlunuzu da iş yerine getirin, ona burada bakabilirsiniz dedi. Esma Hanım bu teklifi çok sevinerek kabul etti. Artık gözü arkada kalmayacak, yanı başında olan oğluyla bizzat kendi ilgilenecekti. İşini yapmasına da engel olmayacaktı. Patronun bu insani davranışı Esma Hanım'ın fedakarlığının üstüne çok anlamlı bir şey oldu.

O günden sonra biricik oğlunun yanında olması, Esma Hanım'ın işini daha iyi yapmasını sağladı. Çünkü aklı onda kalmadı. Her şeyiyle annesi olarak kendi ilgilendi. Patron onun bu mutluluğunu görünce kendisi de mutlu oldu. Böyle fedakar ve çalıkşkan bir annenin yaptıkları çok değerliydi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski