Görgülü Kuşlar Gördüğünü İşler Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda görgülü kuşlar gördüğünü işler, görmedik kuşlar ne görsün ki ne işler atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak duruma geleceksiniz.

Bir insanın iyi aile terbiyesi alması toplumda çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü davranışlar, iletişim sırasında kullanılan kelimeler, hal ve hareketler insanın evinden iyi bir terbiye aldığını gösterir. Görgülü kuşlar derken evinden, ailesinden güzel bir eğitim almış, iyi yetiştirilmiş insanlar kastedilirken. görgüsüz kuşlar da nerede, nasıl davranacağını bilmeyen dolayısıyla iyi yetiştirilmemiş insan tipleri demektir.

Bir insanın hayattaki en büyük şansı iyi bir aileye sahip olmaktır. Ailesi iyi ve bilinçli olan bir çocuk güzel bir şekilde yetiştirirler. Ağzına kötü söz almaz. Toplumda kabalık etmez. Çirkin ve hoşa gitmeyen davranışlar sergilemez. İşte böyle bir çocuk büyütmek de iyi ailelerin elinde mümkün olur. Dolayısıyla çocuk yetiştirilmesinde iyi bir aileye sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu buradan anlıyoruz.

Toplumda bazı ailelerde ilgisizlik sorunuyla karşılaşıyoruz. İlgi,siz aileler çocuğu nerede, ne yapıyor, bir şeye ihtiyacı var mı, hangi davranışları yanlış gibi konuları hiçbir zaman umursamıyorlar. Hatta okullarda veli toplantılarına bile gitmiyorlar. Çocukları dünyaya getirdiği halde onun sorumluluğunu pek de almıyorlar. Daha sonra bu çocuklar sokaklara koşuyor. Orada farklı özelliklerde arkadaşlar ediniyorlar. Bütün bunlar çocukta istenmeyen davranışlar yerleşmesine neden oluyor. Bir yere gittiğinde, toplum iç.ine çıktığına yaptığının yanlış veya kötü bir şey olduğunu bile bilmiyor bu çocuklar. Çünkü evinden görmemiş, neyin doğru veya yanlış olduğunu.

Sonuç olarak aileler çocuk yetiştirmede görgü kurallarını, toplumda nasıl davranacaklarını, neyin saygısızlık olup olmadığını çocuklara en başta öğretmelidir. Bir çocuk farklı bir eve gittiğinde bir yolculukta, kalabalık bir ortamda kaba davranıyorsa, etrafındakileri rahatsız edici hareketlerde bulunuyorsa ona görgüsüz kuş nitelemesi yapılır. Oysa bulunduğu ortamda saygılı olan, son derece nazik davranan, kimseyi rahatsız etmeyen, büyüklerinin sözünü kesmeyen, onların yanında kabalık etmeyen insanlar da iyi aile terbiyesi aldıklarını, görgülü olduklarını göstermiş olurlar. Görmedik kuşlar görmediği bir şeyi doğru olarak bilmediğinden hatalı davranışlarda bulunurlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski