İçinden Aydınlanmayan Dışına Işık Vermez Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde içinden aydınlanmayan dışına ışık vermez sözü ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Herkes çevresine faydalı olmak ve onlara bilgisiyle yol göstermek ister. Ama bunun için öncelik kendimizi geliştirmektedir. Kendini geliştirmek isteyen biri çok okur, araştırır, güncel olayları, haberleri, yeni gelişmeleri takip eder. En çok da okumaktan kafasını kaldırmaz.

Kendimizi geliştirmekten kasıt ilmi meselelere kafa yormaktır. Bu da okumakla mümkün olan bir şeydir. Çok fazla kitap okuyan, bilimsel makaleleri araştıran, gazete yazılarını inceleyen biri edindiği engin bilgilerle çevresine ışık olur. Bu tür insanlar okudukça sorgulayan, olaylar arasındaki bağlantıları bir mantığa oturtmayı öğrenir. Öğrendikçe fikir dünyasında ciddi anlamda bir ilerleme kaydeder. Bu kişiler artık aydın kişi olarak nitelenir. Sahip oldukları kültür seviyesi ve bilgi birikimi onların diğer insanları aydınlatmasına olanak verir.

İnsanın önce kendi iç dünyasında bir aydınlanma yaşaması gerekir. Kendisi aydın bir kişi olursa başkalarına ışık verebilir. Dışına ışık vermekle anlatılmak istenen de insanın başkalarına, toplumun diğer kesimlere yol göstermesi, onların gideceği yol haritasını belirlemesi kısacası onlara bir rehberlik etmesidir. Dolayısıyla kişinin her şeyden önce kendisiyle baş başa kalması ve çokça düşünmesi gerekiyor. Bunu da ancak ilimle uğraşarak yapabileceğini söyleyebiliriz. Çok okuyup bilgi düzeyini ilerleten tek başına kalıp kendi kendisiyle konuşmaya başladığı an içinden aydınlanma konusunda harekete geçmiş demektir. Bunun sonucunda dışına ışık verir yani onu takip eden insanlara bilgi aktarımı, yol göstericilik bakımından faydalı olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski