İnsan Sevgisi Konulu Bilgilendirici Metin

Bu metni inceleyip bitirdiğinizde insan sevgisi konulu bilgilendirici bir metin yazınız etkinliği için fikir alabilirsiniz.

İnsan sevgisi tanıdığımız insanların yanı sıra hiç tanımadığımız insanlara da ön yargılı olmadan sevgiyle yaklaşmak demektir. Yani genel olarak kim olduğunu, huyunu suyunu bilmediğimiz insanlara yabancı olduğumuzdan onlara karşı biraz mesafeliyiz. Bir ley olduğunda hemen onlarla ilgili bir yargıda bulunuruz. Oysa hiç tanımadığımız insanları eleştirmek, onlara hemen bir kulp takmak insan sevgisine sığmaz.

İçinde insan sevgisi olan biri koşulsuz bir şekilde herkese sadece insan oluşundan ötürü sevgiyle bakar. Başkaları hakkında hep iyi şeyler düşünür. Kimsenin nasıl biri olduğunu bilmeden onun hakkında bir değerlendirme yapmaz. Dil, din, millet ayrımı yapmadan her insanı eşit görür. İnsanlar arasında ayrımcılık yapmaz. İnsanların yaratılmışların en şereflisi olduğunu bilerek iyi niyetinden ödün vermez. Biz insanlar çoğunlukla samimi olmadığımız, yabancı olarak bildiğimiz başka insanlara karşı olumsuz bir bakış açısına sahibiz. Onlarla bir arada hiç olmadık, iletişim kurmadık, tanımıyoruz, haklarında bilgi sahibi değiliz diye nasıl olsa yabancı birisi, bizden daha kıymetli değiller şeklinde yanlış şeyler düşünüyoruz. Halbuki ister tanıyalım, ister hiç bir arada bulunmayalım, kim olduğundan zerre kadar bilgimiz olması bütün insanlara sevgiyle davranmayı bilmeliyiz.

Sevgi her şeyde hiç beklemediğimiz anlamda güzle değişimlere katkı sağlar. Acılar onunla azalır, bakırlar altın kesilir, taşlaşmış kalpler yumuşar, olmaz dediğimiz her güzellik sevgiyle hayat bulur. Dolayısıyla insan sevgisi ile yaşamayı kendimize ilke edinmek gerekiyor. Bu sayede hayatımız, insan ilişkilerimiz çok daha iyi bir noktaya gelecektir.

Sonuç olarak insan sevgisi dünyanın her neresinde olursa olsun her insana değer veren, saygı duyan bir anlayışa sahip olmaktır. Kimseyi renginden, dilinden, farklı oluşundan dolayı yargılamamaktır. Böyle güzel düşünceler besleyen birinin kalbinde insan sevgisi olduğunu söylemek mümkündür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski