Sadece Şefkat İyileştiricidir Bilgilendirici Metin

Bu bölümdeki metnin sorusu: Sadece şefkat iyileştiricidir. Çünkü insanın içindeki tüm hastalıklar sevgi eksikliğinden kaynaklanır sözünün çağrıştırdığı kelimelerle bilgilendirici bir metin oluşturunuz.

İnsanlar hayatında devam ederken bazı olumsuz yaşantılardan etkilenerek çeşitli rahatsızlıklar yaşayabilir. Bu rahatsızlıklar, öfkesine hakim olamama, büyük acılar yaşama, ruhsal sorunlarla boğuşma gibi çok farklı türde karşımıza çıkabilir. İnsana en iyi gelen ilaç aslında şefkattir. Şefkat de sevgiyle edinilen bir duygudur. Bir kalpte sevgi yoksa orada şefkat merhamet duyguları da oluşmaz. İnsanların da yaşadıkları sıkıntılara bağlı olarak bazen ruhsal sorunları, psikolojik travmaları oluyor. Böyle hastalıklara eczaneden aldığınız ilaçlar çok da kar etmez. Onları iyileştirecek tek ilaç şefkattir.

Şefkat duygusunun oluşması, insanın kalbinde yerleşmesi için en önemli etken aslında sevgidir. Sevgi ihtiyacı karşılanmış çocuklar büyüdüklerinde mutlu insanlar olarak hayata atılıyor. İnsanlarla ilişkilerinde, karşılaştıkları herhangi bir üzücü olayda şefkat duyguları kabarıyor ve ona göre davranıyorlar. Bu sayede sorunların üstüne şefkatle giderek meselenin büyümeden çözülmesini sağlıyorlar. Şefkat kavramının kapsamına baktığımızda zor durumda olan birine karşı içimizde gelişen acıma duygusu, onlara merhamet ederek yaklaşmak ve içimizin cız etmesine neden olan insani bir duygu olduğunu söyleyebiliriz. Şefkatli olduğumuz zamanlarda birçok kişiyi yaşadıkları güç durumdan, ruhsal hastalıklardan kurtarmaya vesile oluruz. Çünkü şefkatin sevgiden kaynaklanan iyileştirici bir etkisi vardır. Dolayısıyla insanlarda şefkat, merhamet, acıma, zorda olan bir şeye duyarlı davranıp yardım etme duygularının temelinde sevgi yatar. Sevgisiz yüreklerde bu tür iyi davranışlar açığa çıkmaz.

Görüldüğü gibi sevgi ve şefkatin eksik olduğu insanlarda birçok rahatsızlık gözleniyor. Bu durumda aklımıza çocuk yetiştirirken onlara gereken sevgiyi vermenin ne kadar önemli olduğu fikri geliyor. Bu anlamda ailelerin bilinçli olması ve evlatlarından sevgi ve ilgiyi eksik etmemeleri ön plana çıkmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski