Kalp Kalbe Karşıdır Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğinizde kalp kalbe karşıdır sözü ile ilgili kompozisyon yazacak duruma ulaşacaksınız.

Her şeyde olduğu gibi sevgide de karşılıklı olma durumu söz konusudur. İnsan kendisini sevene sevginin göstererek cevap verir. Ayrıca birbirini sevenler bir konuda aynı şeyleri hisseder. O an sevdiği insan aklına gelir, karşısındaki de bunu yüreğinde hisseder. Zira sevgi karşılıklıdır.

İnsan kimi seviyorsa ondan da aynı derecede karşılık bekler. Zaten birbirini seven insanlarda bu karşılıklı sevgi hep var olan bir şeydir. Biri ne düşünüyorsa, karşı taraftaki sevilen kişi de aynı duyguları hisseder. Kalbin kalbe karşı olması böyle bir şeydir. Dolayısıyla birbirini koşulsuzca karşılıklı olarak seven insanların aynı şeyleri hissetmesi söz konusudur. Biri sizi sevmediğinde sizin de ona içiniz ısınmaz. Yahut da sevginiz karşılıksız olabilir. Bu durumda içinizde beslediğiniz sevgi git gide azalır ve etkisini kaybeder. Bu sevginin ayakta kalabilmesi bir karşılık görmeye bağlıdır. Anlayacağınız karşılığı olmayan bir sevgi sönüp gitmeye mahkumdur.

Mesela bizim sevdiğimiz insanlar da bizi seviyor. Bu yüzden onlarla daha yakın ilişki kuruyor, samimi oluyor. Çünkü insan kendisini seveni sever. Kendisini önemsemeyen, sevmeyen biriyle de arasına mesafe koyar. İşte buradaki ince çizgi kalpten gelen sevginin de karşılıklı olmasıdır.

Sonuç olarak insan kendisini sevmeyeni sevmez. Ona karşı sevgi beslemez. Ancak onu seven sevgisini belli eder. Burada hayattaki her şeyin karşılıklı olması gibi sevginin de birbirini seven insanlar arasında bir yansımasından söz edebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski