Sevgi avcısı kavramı sizin için ne ifade ediyor?

Bu bölümde fikir almanız için yazılan yazının sorusu: Metinde geçen sevgi avcısı kavramı sizin için ne ifade ediyor?

Sevgi avcısı kavramı hayvanların ihtiyacı olan sevgiyi onlara göstermeyi ve sevginin iyileştirici bir güç olmasını ifade ediyor. Metinde köpeğin ayağına bir şey batmış ve topallaya topallaya orada oynayan çocukların yanına gelmiş ve adeta onlara bir şey anlatmak istiyordu. Selma teyzenin onunla ilgilenmesi, ona sevgiyle davranması, pansuman yapması yaralarının çabucak iyileşmesini sağlamıştı.

Açıkçası hayvanların ihtiyacı sadece yemek, mama veya su değildir. Onların da sevgiye, ilgiye ihtiyacı vardır. Bu sevgiyi hayvanlara gösteren kişilere sevgi avcısı diyebiliriz. İyi insanlar, kalbinde hayvan sevgisi olanlar sevginin aslında iyileştirici bir güç olduğunu çok iyi biliyor ve hayvanlara bu şekilde davranıyorlar. Keşke herkes böyle olsa da hiçbir hayvan eziyet görmese diyorum.

Hayvanların ağzı var dili yok, onlara sevgiye yaklaştığımızda bize güvenebilirler, zarar vermezler. Onların bir yarası, hastalığı olduğunda hepimiz sevginin iyileştirici gücünü kullanmalıyız. Sevgi avcısı olup ilgiye, bakıma, tedaviye muhtaç olan hayvanları iyileştirmek insanlık görevidir. Hem bu sayede çok büyük sevap kazanıyoruz, hem de içimizde tarifi mümkün olmayan çok güzel bir mutluluk hissi yaşıyoruz.

Kısacası elimizden geldiğince hayvanlarla ilgilenmeliyiz. Onların yaralandığı anlarda, tedavilerini yapabilmeliyiz. Hiçbir şey yapamıyorsak bile en azından veterinere götürüp tedavi ettirmeliyiz. Ne olursa olsun hayvanlar bizim sevgimize muhtaç canlılardır. Onları bu sevgiden yoksun bırakmak, onlarla ilgilenmemek insanlığa sığmaz. Dolayısıyla sevgi avcısı olmak çok anlamlı bir olaydır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski