Mevsim değişikliklerinin insanlar üzerindeki etkileri konulu bir tartışma düzenleyiniz.

Mevsim değişikliklerinin insanlar üzerindeki etkileri konulu bir tartışma düzenleyiniz.

Mevsimlerde yaşanan değişiklikler insanların duygu durumu üzerinde pek çok etkiye sahiptir. Bunu her mevsim büründüğümüz ruh hali veya giydiğimiz farklı kıyafetlerden anlıyoruz.

Yaz gelince içimiz daha bir hayat dolu oluyor. Kendimizi dışarı atıyor, parklarda bahçelerde gölgeliklerde oturuyoruz. Yine yaz mevsimi tatil yaptığımız ve farklı yerleri gezdiğimiz dolu dolu geçirdiğimiz bir mevsim oluyor. Sonbaharda havaların giderek soğuması, her tarafın sarı renge boyanması hüzünlü duygularımızı gün yüzüne çıkarıyor. Yani sonbaharda özellikle duygusal tarafımız daha çok etkileniyor diyebiliriz.

Kış geldiğinde soğuk havaların etkisiyle kışlık kıyafetlerimiz üzerimizde oluyor. İnsanlar bu mevsimde içeri kapanıyor. Yazınki gibi gezip tozma olayı yerini kapalı mekanlarda geçirilen vakitlere bırakıyor.

İlkbaharla sanki hayata yeniden bir başlangıç yapıyoruz. Tabiatın canlanması, suların bollaşması, toprağın üstünü yeşilliklerin kaplaması, bütün canlıların doğaya renk katması daha yaşanacak güzel günlerimiz olduğu duygusunu kabartıyor. İlkbahar ruhumuzda bir tazelenme sağlıyor.

Görüldüğü gibi bütün mevsimlerde birbirinden farklı ruh haline bürünüyoruz. Her mevsimin kendine has hava koşulları duygularımız, elbiselerimiz, dünyaya baktığımız fikir penceremiz üzerinde değişik etkiler bırakıyor. Benim bu konuda diyeceklerim bu kadar, umarım anlatabilmişimdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski