Öğrenmek Akıntıya Karşı Yüzmek Gibidir İlerleyemediğiniz Taktirde Gerilersiniz Anlamı

Bu bölümü tamamladığınızda öğrenmek akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Bildiğimiz üzere akıntıya karşı yüzmek hem çok yorucu hem de çok zor bir şeydir. Çünkü akıntı dediğimiz şey suyun çok güçlü bir şekilde akması ve önüne geleni sürükleyecek derecede kuvvetli olması demektir. Bu da insanın var olan enerjisinin bir yere kadar dayandıktan sonra artık bu akıntıya karşı koyamayacak hale gelmesine neden olur.

Akıntıya karşı dayanmaya çalışıp bir de bunun üstüne ilerlemek neredeyse çok zordur. Hatta o kadar zordur ki enerjiniz, gücünüz biter, artık akıntı sizi sürükler ve gerilersiniz. Öğrenmek de aslında buna benzer. Öğrenmekte ilerlemek çok önemli bir şeydir. İlerleyemedikçe gittikçe gerilersiniz.

İnsan öğrenmek için belli bir enerji harcar. Bu enerjide çalışma isteğini korumak çok önemlidir. Yani öğrenme isteğinin sürdürülebilir olması ilerlemeyi kolaylaştıran bir faktördür. Bir insanın öğrenmeye açık olması, öğrenme motivasyonuna sahip olması ve bunu sürdürebilmesi gerekir. Ancak bazen her şeyden olduğu gibi yeni bilgiler öğrenmekten de yorulabiliriz. Gücümüzün, hevesimizin azaldığını hissedebiliriz. İşte burası akıntıya karşı yüzmek gibi bir şeydir. Bu noktada azmimizi korur ve çalışmayı devam ettirirsek ilerleyebiliriz. Yoksa gösterdiğimiz g çabalar boşuna gider.

Kısaca ifade edersek akıntıya karşı yüzmek isteyen biri gücünü korumalı, azmini devam ettirmeli yorulsa bile bundan vazgeçmemelidir ki ancak ilerleyebilsin. Öğrenmek isteyen bir insan da çalışmasını, motivasyonunu, başarma azmini sürdürmelidir. Bunu yapmadığı taktirde gerilemek kaçınılmazdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski