Dağ başına kış gelir insanın başına iş gelir ne demek?

Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız kompozisyon yazısının sorusu: Dağ başına kış gelir insanın başına iş gelir ne demek?

Havalar soğuyunca dağlar yüksek olduğu için kıştan nasibini alır. Yani dağ her zaman günlük güneşlik bir havada durmaz. Bazen dağın başına kış geldiği de olur. Bu son derece normaldir. İnsanın ömür boyu konforlu ve mutlu bir hata sürmesi beklenemez. Herhangi bir zamanda bir sıkıntı başımıza musallat olabilir.

Mesela bazı evlerde geçimsizlik yaşanıyor. Bu sıkıntıyı o insanlar bizzat çekiyor. Bundan olumsuz etkilenip yıpranıyorlar. Bazı insanlarda sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Hastane köşelerinde aylarca yatmak zorunda kalıyorlar. Birçoğu iş bulamıyor, ev ekmek götüremiyor. Bu örnekler insanın başına gelebilecek ve onları yıpratacak bazı örneklerdir. İşte hayat böyle yaşanması muhtemel olumsuz durumlarla bizleri bazen sınar. Bu sıkıntıların dağın başına kış gelmesi gibidir.

İnsanların hayatı da her zaman sorunsuz olacak diye bir şey söz konusu değildir. Dağların başına kış geldiği gibi insanların da başına yıpratıcı, can sıkıcı, acı olaylar gelebilir. Zaten etrafımıza dönüp baktığımızda dertsiz insan göremeyiz. Herkesin farklı farklı sıkıntısı var. Kimisi hastalık çekeri, kimi yokluk, kimi iş bulamaz, kimi geçimsizlik yaşar. Hayatta kazadır, felakettir, yangındır, kavgadır her türlü olumsuzluk insanların başına geliyor. Dünyada sıkıntı çekmeden bir ömür geçiremeyiz. Dolayısıyla sorunu olmayan insan bulamazsınız.

Kısaca belirtecek olursak insan hayatı doğumdan ölüme kadar çilelerle doludur. Bir zaman rahat yaşarsınız ama bu rahatlık uzun sürmez. Yaşadığımız her yeni gün yeni olaylarla karşılaşırız. Kimi zaman çevremizdekilerle anlaşmazlığa düşeriz, araya tatsızlık girer, kimi zaman çok istediğimiz bir şey gerçek olmaz, girdiğimiz sınavı kaybedebiliriz, bir yakınımıza kötü bir şey olur, üzülürüz. Yani aklınıza gelebilecek her şey insanların başına gelip sıkıntı çekmelerine neden olabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski