Dostluğun değeri konulu hazırlıklı bir konuşma yapınız.

Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız metnin sorusu: Dostluğun değeri konulu hazırlıklı bir konuşma yapınız.

Kimse sorsanız, nereye baksanız bir insan için hayatta dostluk hep değerli bir şey olarak karşınıza çıkar. Çünkü insanın fıtratı sosyal varlık olmaya uygundur. Bu anlamda dostluklar da hayatımızda gerekli olan temelinde samimiyet ve güven olan arkadaşlıktan da öte değerli bir şeydir.

Dostluk insana güven verir, yalnız olmadığı hissi yaşatır. Çünkü hayatta birçok sıkıntıyla karşılaşma ihtimalimiz vardır. Her insanın hayatında çok üzücü, zorlu ve yorucu günler yaşanmaktadır. Böyle bir günlerde herkes tutunacak bir dal arıyor. Kendini anlatacak, üzüntüsünü hafifletecek, sığınacak bir limana ihtiyaç duyuyor. İşte bu liman dostluktur. Dostunuz sizi bıkmadan sabırla dinler. Dertlerinizi ona rahatça anlatabilirsiniz. Acınızı onunla çekinmeden paylaşabilirsiniz. Bu da üstünüzde çok ağır bir yük olan sorunlarınızı hafifletir.

Dostluk insanlar için güven vericidir. Zira herkese her şeyi anlatma gibi, bir durum söz konusu değildir. Dostunuza güvenip her derdinizi anlatabiliyorsunuz. O iyi bir sır saklayıcıdır. En zor zamanlarınızda sırtınızı güvenle dayayacağınız bir çınar gibidir. Dolayısıyla başınız derde girse dostunuz her şeyi bırakıp size yardım etmek için koşacaktır. Onun bu varlığı içinizde güven hissetmenizi sağlar. Anlayacağınız hayatta her şeye hazırlıklı olmalıyız. Ne zaman kötü bir şey yaşasak dostun Hızır gibi yetişmesi bizim için çok kıymetlidir.

Görüldüğü gibi insan için dostluk samimiyettir, güvenmektir, hayatı acısıyla tatlısıyla paylaşmak, zor günlerde yanında olmak demektir. Mutlu günler de bu sevince ortak olmaktır. Yani insanlar için dostluğun değeri bambaşkadır. Hiçbir dostluk kurulmasa insanlar çok farklı sorunlar yaşayabilirdi. Bu noktada dostluğun olması aslında hayatın bütün olumsuzluklarına rağmen yaşama değer olduğunu da öğretiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski