Cumhuriyet Bayramı konulu bir şiir veya hikâye edici bir metin yazınız.

4. Sınıf Türkçe kitabındaki etkinlik: Verilen görseller ve açıklamalardan hareketle Cumhuriyet Bayramı konulu bir şiir veya hikâye edici bir metin yazınız.

Şiir: Sanki her tarafta bir şenlik havası
Çok özeldir bizde Cumhuriyet kutlaması
O bize kahraman milletimizin özel mirası
Cumhuriyet Bayramı gururlandığımız bir gündür

Cumhuriyet Bayramı'nda coşkumuz artar
Onu bize miras bırakmış şanlı atalar
Gururla özgürlüğü anlatır bayraklar
Cumhuriyet bağımsızlığımızın kutlandığı bir gündür

Hikaye Edici Metin: Bir sabah heyecanla uyanan Arda, hemen kahvaltısını yaptı. Okul kıyafetini yiyerek okulun yolunu tuttu. Dışarı çıktığında her yere bayraklar asılmıştı. Hava günlük güneşlikti. Sanki bütün caddelerde, doğada, her yerde bir bayram coşkusu hissediliyordu. Arda da okul programında kendi yazdığı şiiri okuyacaktı. İçi farklı bir heyecanla dolup taşmıştı. Okula vardığında bütün öğrenciler toplanmış programın başlamasını sabırsızlıkla bekliyordu. Arda biliyordu ki Cumhuriyet Bayramı milletçe hep beraber bağımsızlığımızı kutlamak ve bu özel günü gelecek nesillere büyük bir coşku ve heyecanla taşımaktı.

Saat geldi çattı. Program başladı. Konuşmalar, şiirler, tiyatro gösterileri okulun önünde büyük bir şenlik havası olduğunu hissettiriyordu. Sunucu Arda'yı anons ettiğinde kalbi güm güm atarak kürsüye çıktı. Şiirini en içten bir şekilde vurgulu olarak duygusunu dinleyenlere hissettirerek okudu. Bittiğinde herke sonu alkışladı. Çok gurur duymuştu kendisiyle. Böyle özel bir günde kahramanca çıkıp Cumhuriyet Bayramı'nın anlamına uygun bir şekilde şiirini okuduğu için içinde büyük bir mutluluk hissi belirmişti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski