Bahanesi Olan Başarılı Olamaz ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazı bahanesi olan başarılı olamaz ile ilgili kompozisyon konusunda size fikir versin diye yazılmıştır.

Biz insanlar çalışmak zor gelir ama kolaya kaçmak tarafında dururuz. Bu çalışma isteği olamadığı için bahane üretmemize neden olur. Asıl amacımız başarılı olmaksa bahaneleri bir kenara bırakıp çalışmaya ağırlık vermeliyiz. İçimizde belki şu an için çalışma hevesi yoktur ama buna mecburuz.

Açıkçası çalışmak insanın içinde olmalıdır. İçinde çalışma isteği olan biri zaten hiçbir bahaneye gerek kalmadan işini düzgün ve disiplinli bir şekilde yapar. Ne zaman çalışması gerekiyorsa hayatını buna göre düzenler. Asla yok çalışacaktım da işim bana müsaade etmedi yalanına sığınmaz. Bahaneler uydurmak bize o an için içinde bulunduğumuz zor durumdan çıkmak için geçici bir rahatlama verir ama asıl mesele bu işin sonunda başarısızlık vardır. Bir işi yaparken isteyerek, gönüllü olarak yapmakla bahaneler uydurup kaçınmak konusunda başarıya ulaşmak anlamında ciddi bir fark var. Çalışan, isteyen, gayret eden biri başarıya her geçen gün yaklaşırken, bahaneler uydurup çalışmaktan kaçan biri ise kendi topuğuna sıkar ve başarıyı hiçbir zaman hak edemez. Burada başarıyı hak etmek için onu ne kadar istediğimizin önemi büyüktür. Gerçekten başarı istiyorsak o zaman her şeyi bir taraf bırakıp o yolda üzerimize düşen çalışma yükümlülüğünü yerine getirmeliyiz.

Kısaca ifade edersek bahanesi olan bir insanın çalışmaya zaten gönlü yoktur. Bu yüzden bir şey uydurur, ortaya bahaneler atar. Bahanelerin arkasına saklandığımız zaman da başarıdan keskin çizgilerle uzaklaşırız. Bana göre bahane başarının önündeki en büyük engellerden biridir. Biz gönülsüzlüğümüzü örtbas etmek için böyle uydurmalarla durumu kurtardığımızı düşünürüz oysa başarıdan da uzaklaşırız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski