Seyit Onbaşı’yla karşılaşma ihtimaliniz olsaydı, ona ne söylemek isterdiniz?

Seyit Onbaşı’yla karşılaşma ihtimaliniz olsaydı, ona ne söylemek isterdiniz?

İlk olarak size nasıl hitap edeceğimi çok düşündüm. Çünkü yaptığınız kahramanlık o kadar büyük ve anlamlı ki ona uygun konuşmaya nasıl başlasam diye çok düşündüm.

Siz o çok büyük ağırlıktaki top mermisini sırtınızda taşırken aslında bu güzel vatanımızın bağımsızlık yükünü sırtlamış oldunuz. İçinizde ne kadar büyük bir vatan sevgisi olduğunu gösterdiğiniz kahramanlıkla açıkça anlıyorum.

Her milletin tarihinde unutulmaz kahramanlar vardır. Siz bizim hiç unutmayacağımız, adını her duyduğumuzda büyük bir şükranla hatırlayacağımız en büyük kahramanlarımızdan birisiniz.

Size ne kadar çok teşekkür etsek de hakkınızı asla ödeyemeyiz. Sizinle gurur duyuyorum. Vatanımıza yaptığınız bu hizmet ve gösterdiğiniz anlamı çok büyük olan kahramanlıktan dolayı bu vatanın bir evladı olarak nasıl büyük bit sorumluluk taşıdığımın farkındayım.

Bir insanın taşıması mümkün bile ol auan o çok ağır mermiyi kaldırdığınızda neler hissetmiş olabileceğinizi anlıyorum. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır sözüne en güzel örnek sizsiniz. Vatan tehlikedeyse demek ki insanda büyük bir güç ve cesaret oluyor. Son olarak millet olarak, yeni yetişen Türk çocukları olarak size her zaman büyük minnet duyacağız. Biz sizin kahramanlığınıza şahidiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski