Sosyal Medya Kullanımının Çocuklar Üzerindeki Olumlu ve Olumsuz Etkileri konulu bir araştırma yapınız.

Bu bölümdeki araştırma yazısının sorusu: Sosyal medya kullanımının çocuklar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri konulu bir araştırma yapınız.

Sosyal medya kullanımının çocuklar açısından öğretici anlamda ihtiyacı olan bilgilere hızlı bir şekilde ulaşma, derslerine katkı sağlayacak şekilde bilgi edinme, akranlarıyla görüşüp sosyalleşmesine olanak tanıma gibi olumlu etkileri vardır. Bir araştırma yapmak veya yakınıyla görüşmek isteyen bir çocuğa işini bitirdikten sonra sosyal medyada gereksiz zaman kaybetmemesi gerektiğini uygun bir dille anlatmalıyız.

Olumsuz açıdan düşündüğümüzde sosyal medyada art niyetli birçok kişi vardır. Dolandırıcılar, kimlik bilgilerini çalmaya çalışan kötü niyetli insanlar olabilir. Hiç tanımadığı ve niyeti kötü olan insanların sosyal medyada çocuklar için bir risk teşkil ettiğini söyleyebiliriz.

Sosyal medya aracılığıyla çocukların oynadığı bazı oyunlar var. Bu oyunlarda kendisinden yaşça büyük olanların çocukların masumiyetini kendi menfaatleri için kullanma ihtimali de bir tehlikedir. Sosyal medyada tanımadığı insanlar tarafından tehdit edilen, korkutulan çocukların büyük bir kaygı ve korku yaşaması söz konusudur. Bu gibi olumsuz durumların çocukların duygusal sorunlar yaşaması, psikolojik travmalar yaşaması gibi olumsuz etkileri vardır.

Sonuç olarak çocukların sosyal medya kullanımı konusunda ebeveynleri tarafından bilinçlendirilmesi ve sosyal medyayı kontrollü kullanması çok daha doğrudur. Zira sosyal medyada her türlü insan var. Sadece tanıdığı kişilerle iletişime geçmeleri ve kim olduğunu bile bilmedikleri insanlara kimlik bilgisi, hesap numarası, adres veya şifre gibi kişisel bilgilerini vermemeleri konusunda çocukları uyarmak gerekiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski