Uzay kavramıyla ilgili bilgilendirici bir metin yazınız.

Aşağıdaki yönergelere uyarak uzay kavramıyla ilgili bilgilendirici bir metin yazınız. Konu: Uzayın bilinmeyen yönleri, Ana Fikir: Uzay sonsuz ve gizemli bir boşluktur.

Uzay bizim için gökyüzüne baktığımızda ucu bucağı belli olmayan sonsuz bir boşluğu ifade eden kavramdır. Bu boşlukta binlerce yıldız, galaksi ve çok sayıda gezegen vardır. Güneş sistemi de uzayın bir parçasını oluşturur. Biz insanlar uzayı boşluk olarak tanımlasak da içinde hidrojen, radyasyon gibi parçacıklar, atmosfer tabakası, gezegenler, yıldız sistemleri vardır. Birçoğunu pek göremesek de uzay tam anlamıyla bir boşluk diye tabir edilemez.

İnsanlar uzay hakkında merak dürtüsünü dizginleyememiş ve uzaya çıkma adına çeşitli adımlar atmıştır. Ay'a ayak basan ilk adamdan, Mars'ta yaşam var mı konusuna kadar uzayla ilgili bilim insanlarının birçok çalışma yürüttüğünü biliyoruz. Uzay diğer adıyla feza demektir. İnsanlar için uzay geçmişten beri hep merak konusu olmuştur. Bu anlamda yapılan bilimsel faaliyetler insanlığa ışık tutmuştur. Uzaya gönderilen uzay araçları, füzeler, roketler ve uydular insanların uzayın bilinmeyen yönlerini açığa çıkartmak için yaptığı faaliyetlerden akla ilk gelenlerdir.

Kısacası uzay gizemi hala çözülememiş havaya baktığımızda gündüz mavi görünen gökyüzü, gece yıldızlarla bezenmiş bir ressam tablosunu andıran uçsuz bucaksız bir boşluktur. Bununla birlikte uzay bütün evren kavramını da çağrıştırmaktadır. Dünyamız, Ay ve Güneş de uzayda bulunan gezegenlerdendir. Uzay en çok bilim insanlarının dikkatini çekmiştir. Bilim insanları uzayda yer çekimi olup olmadığını, yaşam ihtimalini ve gönderdikleri uydularla uzay hakkında bilgi toplama faaliyetlerini hep sürdürmüştür. Fakat uzaya gidiş ve dönüş sürecinin çok uzun ve yorucu olduğunu belirtmişlerdir.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski