Yardımseverlik, paylaşma duygularını öne çıkaran bir hikâye yazınız.

7. Sınıf Dörtel Yayıncılık Türkçe hikaye etkinliği: “Yardımseverlik, paylaşma” duygularını öne çıkaran bir hikâye yazınız. Yazınıza serim, düğüm ve çözüm bölümlerinden oluşan bir taslak hazırlayarak başlayınız.

Konu: Maddi durumu kötü olan öğrenciye yardım.
Ana fikir: Zor durumda olan insanlara kayıtsız kalmadan, yardım elini uzatmalıyız.

Bu yıl sınava hazırlanan bir öğrenci vardı. Bu öğrenci derslerinde çok başarılıydı. Bütün dersleri dikkatle dinliyor, bir öğrenci olarak sorumluluklarını düzgünce yerine getiriyordu. Öğretmenleri onun bu ilgili halinden çok memnundu.

Adı Firdevs olan bu öğrencinin hayat şartları oldukça zorluydu. Anne babası yaşadıkları geçimsizlikten dolayı ayrılmıştı. Annesi bir apartmanda temizlikçi okarak çalışıyor ve evin geçimini kıt kanaat sağlıyordu. Firdevs tüm bu olumsuzluklara rağmen okulunu aksatmıyor, derslerine çalışıyorn okuldan sonra da ev işleriyle ilgileniyordu.

Bir gün sınıf öğretmeni kaynak kitap aldıran öğrencileri belirlemek istedi. Sınıfta Firdevs dışında herkes almıştı. Firdevs bu soru karşısında başını önüne eğdi. Öğretmen durumu anlamıştı ama Firdevs'i diğer öğrencilerin içinde rencide etmemek için bozuntuya vermedi. Dersten sonra bu durum öğretmenin içine dert oldu. Akşam eve gidince onun durumuna üzüldü. Hemen yardım etmeliyim, bu konuda bir şeyler yapmalıyım diye düşündü.

Ertesi gün Firdevs'in durumunu diğer öğretmenlere anlattı. Hepsi de aramızda para toplayalım, kaynak kitap da alalımn Firdevs'in evine ziyaret düzenleyelim diye anlaştı. Kısa sürede para topladılar. Öğretmenler tanıdık bir kitapçıya giderek her ders için konu anlatımı ve soru bankasından oluşan ikişer de kaynak kitap aldılar. Firdevs'in annesini arayıp haber vererek akşam ziyarete gittiler. Firdevs öğretmenlerinin ev ziyaretine çok sevindi. Annesi yapılan bu yardımlar karşısında göz yaşlarını tutamadı. Onlara çok teşekkür etti. Firdevs artık kaynak kitaplarına kavuşmuş ve o günden sonra daha çok çalışmaya başlamıştı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski