Adalet Nedir Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni incelerken adalet nedir ile ilgili konuşma sınavı için yeterli düzeyde fikir alabilirsiniz.

Bana göre adalet haksızlığa gelememe durumudur. Herhangi bir konuda haksızlığa uğradığınız düşündüğünüzde emin olduktan sonra bu duruma karşı sessiz kalmamak ve hakkımızı aramaktır. Adaletli uygulamalar olduğu zaman toplumda çatlak sesler çıkmaz. Herkes kendisini idare edenlere karşı büyük bir güven duyar.

Adalet dünyanın her yerinde geçerlidir. İnsan hayatının her alanında daha dil bir şekilde yaşamak mümkündür diyorum. Herkesin eşit şartlar altında yaşamasını önemsiyorum. Aynı imkandan bazıları daha çok, bazıları daha az yararlanırsa adalet bun un neresindedir sorarım size. Mesela aynı işi yapıp da farklı ücret alanların durumunu buna örnek verebiliriz. Yine eğitim hakkı gibi temel haklardan her insanın yararlanamaması adaletsizlikten başka bir şey değildir.

Ben dünyayı adaletin düzelteceğine inanan biriyim. Her nerede olursak olalım fark etmez, hepimiz adaletli bir şekilde yaşarsak toplumda huzur olur. Kimse hakkının yenmediğini bilerek evine gittiğinde yastığa kafasını gönül rahatlığıyla koyar. Ancak adaletsiz bir muamele ile karşılaştığımız zaman da biz ses etmesek de vicdanımız bu haksızlığı kaldıramaz. Dolayısıyla haksızlık yapıldığında adaletli bir çözüm üretilmesinden yanayım.

Kısacası adalet düzenin, intizamın, toplumdaki dirlik ve huzurun temel faktörüdür. Bizler insan olarak adaleti önemsemeli ve kimseye haksızlık etmemeliyiz. Bir haksızlığa uğradığımız zaman da hakkımızı sonuna kadar aramasını bilmeliyiz ki kimse bir hakkımız yemeye kalkışmasın. Bir toplumda hak yenmemesi, herkesin eşit imkanlardan faydalanması için adalet çok önemli diyerek konuşmamı bitiriyorum.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski