Başarıda Çalışmak mı Şans mı Önemlidir Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyerek 2 dakikalık başarıda çalışmak mı şans mı önemlidir ile ilgili konuşma sınavı için fikir edinebilirsiniz.

Elbette her insan başarı için çalışmak mı şans mı daha önemlidir konusunda farklı görüşlere sahiptir. Ben kesin olarak başarı için çalışmanın gerekliliğine inanıyorum. Şans bir yere kadardır. Ayrıca şans her zaman yüzümüze gülmez. Ben işi sağlam tutma taraftarıyım. Bu yüzden şansa pek de güvenmemeliyiz diye düşünüyorum.

Başarı istiyorsak onu hak etmek ve işimizi sağlama almak için kesinlikle çalışmalıyız. Bu konuda tek çare çalışmaktır. Başka bir ihtimalin başarı getireceğini düşünmüyorum. O kadar sınavlar oluyor. Dereceye giren öğrenciler TV kanallarında verdikleri röportajlarda ne kadar çok çalıştıklarını ifade ediyorlar. Bu çalışma tabi ki düzensiz olmamalıdır. Elimizde uyacağımız bir program olacak ve ona uygun bir şekilde başarı için ara vermeden çalışacağız.

Bence başarıyı şansa bırakmak akıl işi değildir. Bizim ulaşmak istediğimiz başarı gelecekteki hayatımızı belirleyici bir etki,ye sahiptir. Bu iş çocuk oyuncağı değildir. O yüzden şansım yaver gider başarılı olurum diye olur olmaz düşüncelere bel bağlamamalıyız. İnsan akıllıca davranmak istiyorsa geleceğini, hayatını ilgilendiren konulrad şans yüzümüze güler, başarırım dememelidir.

Kısacası başarı için çalışmak şansa göre açık ara öndedir. Bizler ne yapıp edip çalışmalıyız. Çalışmamız kesintisiz sürmelidir. Hiç soğutmadan aynı motivasyonlar başarıya emin adımlar atarak yaklaşmalıyız. Hiçbir şey başarıda çalışmaktan daha önemli bir etken olamaz. Şans kime güler, ne zaman güler bu bilinmez. Böyle belirsizliklerle dolu bir hayale kapılmaktansa çalışıp alnımızın akıyla gerçek başarıyı yakalamak daha anlamlıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski