İnsanların Size Olan Davranışları Kendi Değerlerini Belirler Sizin Değerinizi Değil Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceledikçe insanların size olan davranışları kendi değerlerini belirler sizin değerinizi değil sözü ile ilgili kompozisyon için fikir edineceksiniz.

İnsanların başkasına olan davranışları kendi kişilikleri hakkında bir işaret verir. Yani size iyi davranan biri aslında değerli biridir, kaliteli insandır. O yüzden böyle güzel davranışlar sergiliyor demektir. Siz de onun bu güzel davranışlarını referans alıp na karşı olumlu bir tutum geliştirirsiniz.

İyi davranmaktan kasıt son derece anlayışlı, nazik olmak, karşı tarafı anladığını belli etmek, insanları rencide etmekten kaçınmak, onlara güzle söz söyleyip gülümsemek, karşıdakinin de insan olduğunu bilerek davranmak ve ona saygı duymak gibi olumlu davranışlardır. Her şeyin bir karşılığı olduğunu biliyoruz. Davranışlarımızın da iyi ve kötü olması bizim toplumdaki değerimizi ortaya koyan belirleyici bir ölçüttür.

Size kötü davranan gözünüzden düşmeye sebep olur. Önceden ona değer veriyorsanız kötü davrandığı andan itibaren bu değer biter. Dolayısıyla davranışlarımız karşımızdakilerin değerini değil, kendi değerimizi belirliyor. biz de iletişimde olduğumuz, konuşup görüştüğümüz kişilere iyi davranmalıyız. Onların gözünde değerimizi artırmanın yolu onlara karşı her zaman iyi niyetli davranmaktır. Biz muhatabımız olanlara ne kadar değer verirsek, onları hoşnut edecek biçimde davranırsak onlar tarafından hakkımızda olumlu bir izlenim oluşur. Derler ki bu adam gerçekten çok iyi bir insandır.

Sonuç olarak bir insanı değerli yapan onun güzel ve iyi anlamdaki davranış biçimidir. Davranışı, kaba, çirkin, görgüsüz olanlar kendilerine duyulan sevgiyi, olumlu algıyı yok ederler. başkaları onlara değer veriyorsa, bu değer artık anlamını yitirir. Demek ki bizi başkasının gözünde değerli yapan onlara olan güzel ve iyi yaklaşımımızdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski