Kul Sıkışmayınca Hızır Yetişmez Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek kul sıkışmayınca Hızır yetişmez sözü ile ilgili kompozisyon yazmak konusunda fikir edinebilirsiniz.

Hepimizin günlük hayatta başımıza çok zor durumlar geliyor. Bu tür anlarda çok çaresiz kalıyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyor, daralıyoruz, bunalıyoruz, her şeyden sanki ümidi kesme noktasına geliyoruz. Tam bu kadar sıkıştığımız anda hiç beklemediğimiz bir yerden yardım geliyor, bir kolaylık çıkıyor, ferahlıyoruz.

Mesela insanlar hayatında çok sıkışık durumlarla karşı karşıya kalabilir. Mesela acil bir durum olur, büyük miktarda bir para gerekebilir. Büyük bir borcun son ödeme tarihi gelebilir. Hiç olmadık bir anda arabayla kaza yarabilir ve onu tamir ettirmek için yüklü bir meblağa ihtiyaç duyulabilir. Çevremizde genel olarak maddi konularda büyük sıkışıklık yaşandığını görüyoruz. Böyle zamanlarda elimiz kolumuz bağlanmış gibi oluruz. Ne yapsam da şu durumdan kurtulsam diye yana yakıla çareler aramaya başlarız. Hangi dala elimizi atsak bir şey bulmayız. Elimiz boş, başımız eğik, üzgün ve çaresiz olarak çaldığımız kapılardan bir yardım alamayız. Ancak kulunun sıkıştığını gören bir Rabbimiz var. O bizi asla yalnız ve kimsesiz bırakmaz. Buna gönlü el vermez. Bir yerden bir sebep gönderir, bizi bu zor durumdan kurtarır. Biz de Rabbimize sıkışık durumdan bizi kurtardığı için şükrederiz.

Anlayacağınız üzere hiçbir insan darlığa düşmez diye bir şey yoktur. Kim olursa olsun herkes bir gün mutlaka çaresizliği tadar. Herkesin düştüğü dar durumdan dolayı bunalıma girdiği, ümitlerinin tükendiği çok sıkışık anlar olmaktadır. Fakat bu sıkıntılı günler de beklemediğimiz bir yerden gelen yardımla aşılabiliyor.

Sonuç olarak işlerin sarpa sardığı, her şeyin çok sıkıntılı hale girdiği baştan ayağa çaresizlik hissettiğimiz ne kötü zamanlarda bir yerden bir kapı açılıyor, bu zor durumdan bir şekilde kurtuluyoruz. Bu kapı açılması olayı aslında Allah'ın biz insanlara şefkat göstererek yardım elini uzatması olarak düşünülebilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski