Baş Yastığı Baş Derdini Bilmez Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek baş yastığı baş derdini bilmez atasözünün anlamı ile ilgili fikir edinecek ve kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Baş yastığı başımızı koyduğumuz ve ona en yakın olan yastıktır. Başta olan bir derdi ise baş yastığı anlamaz. Başımızı yastığa koyuyor ve uyuyoruz ama başımızın içinde neler var, yastığın bundan haberi bile olmaz. Buradan insanın ne yakınlarında olanlar onun içinde nasıl bir dert taşıdığını tam olarak bilemez diye bir anlam vardır.

İnsan olarak en yakınlarımız içimizdeki derdi bilmez. Kimseye bir şey anlatmadıkça kimse de içimizi bilemez. Hepimiz insanız, herkesin bir derdi var, Bu dertler içimizde durmaktadır. Ondan kimseye bahsetmediğimiz zaman en yakınlarımız bile bizim iç dünyamızda neler çektiğimizden bihaberdir. Herkesin bir derdi var, duru içerisinde diye bir türkü sözü vardır. Tam da bu durumu en iyi şekilde anlatmak istiyor. Ailemiz, çok sevdiğimiz yakınlarımız her an yanı başımızda diye bizim içimizdekileri bilecek diye bir şey söz konusu değildir. Herkes aslında kendi dünyasında kapalı bir kutu gibidir. Bu kutuyu açmak da bize bağlıdır. Biz onun içini açıp da kimseye göstermediğimiz zaman işçinde ne olduğunu, nasıl dertler yaşandığını hiç kimse fark edemez.

Kısacası insanların bizim derdimizi bilmesi, bizim onlara bunu anlatmamızla ilgilidir. Bazen her şeyi içimize atıyoruz, yakınlarımız üzülmesin diye derdimizle ilgili kimseye bir çift laf bile etmiyoruz. Biz dertlerimizi, sıkıntılarımızı hiç kimseye, ailemize bile anlatmadığımızda ne sıkıntılar yaşadığımızı, ne acılar çektiğimizi onlar da bilemiyor. Kimsenin de kalbini açıp içinde ne dert taşıdığına bakma ihtimali olmadığına göre böyle bir şeyden haberdar olmak da mümkün değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski