Ayağa Değmedik Taş Olmaz Başa Gelmedik İş Olmaz Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğinizde ayağa değmedik taş olmaz, başa gelmedik iş olmaz atasözü ile ilgili kompozisyon yazarken fikir edinmiş olacaksınız.

İnsanın hayatta her şeyle karşılaşabileceğini bilmek gerekir. Yani insan iyi veya kötü ne varsa hepsini de yaşayabilir. Ayağımıza taş da değebilir, başımıza iş de gelebilir. Aslında her şey insanlar içindir. Bazen üzülürüz, bazen seviniriz. Yine de tedbirli olmakta fayda var. Dünya hayatı her daim gül gibi geçinme anlamına gelmiyor. Önümüze dikenli yollar da çıkıyor. O zaman nasıl davranacağımızı iyi düşünmeliyiz. Biz gereken tedbiri alırız. Gerisi Allah Kerim deriz. Böylece hayat devam eder.

İnsan ömrü boyunca kendisini bazen dertlerle boğuşurken bulacaktır bazen de mutlu olduğu günler olacaktır. Bu durum hayatın doğal akışında olan bir şeydir. Böyle olması normaldir. Karşılaştığımız zorluklar bizi yıldırmamalıdır. Güçlü durmak lazım gelir. Dolayısıyla hiç kimse her zaman, bir ömür boyu rahata yaşayacağını sanmamalıdır. Böyle bir şey mümkün değildir. Etrafımıza baktığımızda herkesin birbirinden farklı dertleri olduğunu, herkesin nice badireler yaşadığını görüyoruz. Bu dünyada kolay bir hayat yoktur. Hastalık var, kazaya uğrama, geçim sıkıntısı, olumsuz bir durumdan zarar görme ihtimali gibi birçok konuda her türlü kötü iş başımıza gelebilir. Bunların yaşanma ihtimalini göz önünde bulundurmalıyız. Başıma iş geldi diye feryat figan edip de isyan eder gibi ortalığı ayağa kaldırmamalıyız.

Sonuç olarak hayatın akışında çeşitli zorluklarla, sıkıntılarla, engellerle de karşılaşma ihtimali var. Üzüleceğimiz durumlar da yaşıyoruz. Sevinçli, mutlu, iyi günler de görüyoruz. Sürekli acı çekeceğiz diye bir şey yoktur. Her acının bir bitiş zamanı var. Ondan sonra neşeli ve sağlıklı günler bizi bekliyor olacak. Önemli olan bizim bu konudaki dünya görüşümüzdür. Kötü bir olay, büyük bir acı yaşadık diye karalar bağlamanın bir faydası olmayacağı gibi benim yüzüm hiç gülmeyecek, bu hep böyle devam edecek diye kötü düşünmek de bizi yıpratır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski