Hayatınız Kötü Bir Yola Girmişse Unutmayın Direksiyondaki Sizsiniz Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek hayatınız kötü bir yola girmişse unutmayın direksiyondaki sizsiniz sözü ile ilgili kompozisyon için fikir edinebilirsiniz.

İnsan hayatını bir arabaya benzetirsek arabayı kullanan sürücü yani direksiyonu istediği yöne çeviren de kişinin kendisidir. Bir başka deyişle deyişle gittiğimiz yolda kontrol bizdedir. Direksiyonu düzgün bir yola da çevirebiliriz, bariyerler ya da uçuruma da çevirebiliriz. Bunlar bizim elimizde olan şeylerdir.

İnsan olarak hepimizin bir iradesi var. Bu irade nefsimizi kontrol altına almak ve kötü şeyler yapmamak için iyi bir şekilde kullanılabilir. Kötü bir yola girmiş bile olsak bu yoldan çıkmak da bize bağlıdır. Biz o yoldan gerçekten kurtulmak istiyorsak nefsimize hakim olur, kendimizi dizginler bir şekilde kontrolü ele alırız. Direksiyondaki biz olduğumuza göre kazaya uğramamak veya sebep olmamak da kendi irademizle ilgilidir. Her şeyi boş veren bir düşünce tarzı benimsediğimizde, bir şey olmaz, istediğimi yaparım anlayışıyla hareket edersek işte o zaman kötü yolların içinde boğulur dururuz. İnsan utanmadıktan sonra her türlü kötülüğü yapabilir, günahı işleyebilir. Fakat bunları yapan birinin de vicdanı sızlar. Böyle rahat davranmak hiçbir zaman doğru değildir.

Sonuç olarak davranışlarımızı düzeltmek kötü yoldan kurtulmak bunu ne kadar istediğimize bağlıdır. Bu anlamda kötü ve yanlış olan her şeyden uzak durmalıyız. Dünyada işlemek istedikten sonra her türlü günah ve kötülük vardır. Bunlara yaklaşmadan, düzgün bir insan olarak yaşamalıyız. İrademizi kontrolümüz altında tutmalı, direksiyonu uygun yollara çevirmeliyiz. Herhangi bir kazaya, olumsuz duruma neden olacak şekilde yaşarsak o zaman hayatımızı mahvetmekle karşı karşıya kalırız. Açıkçası bu hayat kötülük yaparak, günah işleyerek yaşlanmaz. Bunları yapan kişi hiçbir şekilde mutlu olamaz. İçten içe büyük sıkıntılar çeker. O yüzden her şeyimizin iyi olması, kendimizi iyi hissetmek ve hayatı keyifle yaşamak için kötülükten kaçınmalı, doğru düzgün bir insan olmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski