Hayal ve Gerçek ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceledikçe hayal ve gerçek ile ilgili kompozisyon konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Yaşam hayal ve gerçek arasında gidip gelen ve anlam kazanan bir çizgidir. Bu çizgide kurduğumuz hayaller karşısında hissettiğimiz duygular genelde olumlu olur. Ancak gerçekler hayallerden daha farklı bir şekilde ortaya çıkar. Gerçekler acıdır çünkü gerçekler hayallerin tam tersine elimizde olmadan yaşanan olaylardır. Bunlar da genellikle istediğimiz şeylerin olmaması halidir. Gerçekler farklı olsa da hayal kurmadan da yaşanmıyor.

Sizin de bildiğiniz gibi herkesin bir hayal dünyası vardır. Olmasını istediğimiz güzellikler, hayatta iyi yerlere gelmek, ileride sahip olmak istediğimiz maddi ve manevi imkanlar çoğunlukla hayallerimizde kurduğumuz kurgulardır. Bunları düşünüp kendimizi geleceğe hazırlarız. Ancak bir bakarız ki hiç hesapta olmayan gelişmeler yaşanmış. Biz ne düşünüyorduk, neleri hayal ediyorduk, yaşadığımız gerçekler nasıl şekillenmiş. Bu ikisi arasındaki fark o an bizi ister istemez üzecektir. Keşke hepimizin hayali gerçek olsa da istediğimiz hayatı yaşasak diyoruz ama böyle bir şey mümkün olmuyor.

Sonuç olarak hayaller henüz yaşanmamış, aklımızda kurduğumuz ileride olmak istediğimiz iyi yerlerle ilgili güzel düşüncelerdir. Mesela bir iş adamı olmayı, büyük bir mağazanın sahibi olmayı, ünlü bir mühendis, alanında çok iyi bir ticaret adamı, çok para kazanan bir meslekte çalışan biri gibi aklınıza gelebilecek her konuda çok büyük hayallerimiz olabilir. Gerçeklere baktığımızda ise kurduğumuz hayallerden daha farklı bir tablo karşımıza çıkıyor. Hayallerin gerçek olmaması ise insanları derinden yaralıyor. Büyüyünce anlıyoruz ki bu hayatta hiçbir şey istediğimiz gibi gitmiyor. Hayat bize bir kader çiziyor ve bu yolda yaşantımız şekilleniyor. Biz ne kadar hayal kursak da bütün hayaller gerçek olmuyor. Bazıları elimizde olmayan gelişmelere bağlı olarak havada kalıyor. Yine de hayal kurmak çok güzeldir. İnsanları hayat bağlıyor ve moral motivasyon olarak kendimizi iyi hissetmemize katkı sağlıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski