Sigara Neden Zararlıdır Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni incelerken sigara neden zararlıdır ile ilgili 2 dakikalık konuşma sınavı için fikir sahibi olacaksınız.

Sigara başlı başına çok zararlı bir içecektir. Tütün mamullerinin her türlüsü zarardır. İnsanlar sigara içerek aslında kendilerini rahatlattığını sanıyorlar oysa olan yine kendilerine oluyor. Sigara içinde bulundurduğu insan sağlığı için çok zararlı ve tehlikeli maddelerden dolayı asla içilmemesi gereken bir şeydir.

Sigara içenler sağlığı tehlikeye atan ve hastalıklar davetiye çıkaran her şeyi içine almış oluyor. Bu süreç bir anda gerçekleşmiyor. Zaman içinde akciğerlerimiz bitme noktasına geliyor. İçimizi katran karası bir leke sarıyor. Sigara içtikçe iştahımız azalıyor, kendimizi daha yorgun ve bitkin hissediyoruz. Bir yokuşu bile çıkarken nefes nefese aklıyor oluşumuz sigaranın neden zararlı olduğunu anlatmak için yeterli bir sebeptir.

Sigara içmek kendi ölümü kendi eliyle hazırlamak demektir. Yavaş yavaş kendi sonumuz getiren bu zararlı şeyden kesinlikle uzak durmalıyız. Bazı insanlar bir kereden bir şey olmaz deyip bu illeti bir kereliğine içiyor. Ondan sonra bir daha, bir daha derken sigaranın batağına düşüyor. Araştırmalar sigaranın içinde 4000 civarı çok zararlı kimsayal madde olduğunu ortaya koymuştur. Bunlardan en çok bildiğimiz nikotin ve katrandır. Bu zararlı maddeler akciğerde depolanıyor. Her geçen gün akciğerin sonu hazırlıyor. İnsanlar sigara içmeye devam ettikçe kendi kuyusunu kazmış oluyorlar.

Sonuç olarak insan kendine zarar vermek veya kötülük etmek ister mi diye soruyorum. Sigara içenler için bunun cevabı evettir. Sigara içerdiği zararlı maddelerin sağlığımızı bir daha geri getiremeyecek derecede bozmasından ötürü zararlıdır. Sigara bize verilen bu güzel bedeni aşamalı olarak da olsa mahvettiği için zararlıdır. Sigara elimizdeki parayı almak bir yana, ömrümüzün en güzel çağlarını zehir ettiği için zararlıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski