15 Temmuz Demokrasi Zaferi'nin kazanıldığı gece ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir yazı yazınız.

Bu bölümde fikir alacağınız bilgilendirici metnin sorusu: 15 Temmuz Demokrasi Zaferi”nin kazanıldığı gece ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir yazı yazınız.

15 Temmuz akşamı, saat 21.00 sıralarında genelkurmayda, Boğaz Köprüsünde bazı askeri hareketlilikler olduğu haberlere yansımıştı. Herkes ne oluyor gibi olayı merak ediyordu. Köprüye giden askerler sivil halka tatbikat var diyerek cevap veriyordu. Daha sonra devlet yönetiminde bulunan başbakan bunun bir askeri kalkışma olduğunu canlı yayında duyurdu. Cumhurbaşkanımız telefonla canlı yayına bağlanarak tüm milletimi sokaklara davet ediyorum diyerek birlik beraberliğimize sahip çıkmamız gerektiğini vurguladı.

Biz de o gece ailemizle, komşularımızla bayrağımızı alıp meydanlara koştuk. Bu ülke bir avuç haine bırakılamazdı. Hepimiz milletçe birlik olup darbe yapmaya çalışan hainlere karşı koyduk. O gün vatanın ne büyük bir şey olduğunu içimde daha derinden hissettim. Tanıdığım, tanımadığım herkesin sokaklarda bayraklarıyla toplanması, devletimize, birliğimize sahip çıkması içimde tarif edilemez duygular yaşamamı sağladı. Tüylerim bu manzara karşısında diken diken oldu. Vatan sevgisinin ne kadar başka ve büyük bir sevgi olduğunu düşündüm.

Büyüğünden küçüğüne, kadınından erkeğine, yaşlısından gencine vatanını seven herkes meydanlardaydı o gece. Bazı yerlerden şehit haberi geliyordu. Hepimiz buna çok üzülüyorduk, çok şaşkındık ama asla meydanları bırakmadık. O hainler devleti ele geçirmek için bu yola başvurmuştu ama vatansever emniyet görevlilerimiz, askerlerimiz ve sivil halkımız hep beraber ele ele vererek onları durdurmasını bildi. Sabaha karşı hainlerin teslim olduğu görüntüler ekranlara yansıdı. O gece millet olarak tarihte olduğu gibi bir kez daha bölünmez bir bütünlük içinde yaşadığımızı, vatanımıza ne kadar bağlı olduğumuzu, gerektiğinde şehit olmayı hiç çekinmeden göze alacağımızı göstermiş olduk.

Sonuç olarak kimse böyle bir hainlik beklemiyordu. 15 Temmuz yıllardır gizlenip bu amacını gerçekleştirmek isteyen bir grup hainin devlete karşı koymasıydı. İçimizde böyle hainler olduğu 15 Temmuz gecesinde açığa çıktı. Bizler vatansever insanlar olarak vatanımızın kıymetini bir kere daha çok iyi anladık. Birlik beraberlikle üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey olmadığını gördük. Yüreğimizde şimdi vatan aşkı daha büyük bir hal aldı. Bu vatanseverlikle daha çok çalışıp ülkemize, devletimize her zaman sahip çıkacağız.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski