Çocuk Olmanın Zorlukları Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip konuşma sınavı için çocuk olmanın zorlukları ile ilgili kompozisyon konusunda fikir edinebilirsiniz.

Çocuk olmak hayatın zorluklarını henüz anlamadığımız için aslında insanın ne güzel dönemidir ancak çocuk olmanın da bazı zorlukları var. Büyükler yaşımız küçük diye bizi çoğu zaman adam yerine koymuyor. Bir konu oluyor, bize söz bile düşmüyor. Yani, herhangi bir konuda söz hakkımız bile olmuyor bazen. Bunun nedeni ise sen daha küçüksün, aklın ermez cevabı oluyor.

Çocuk olmanın en büyük dezavantajı yaşımızın küçük olmasından mütevellit birçok şeye aklımızın ermeyeceği düşüncesidir. Büyüklerin çoğunluğu bize bu gözle bakıyor. Bizim çok şey bilmediğimiz, onlar gibi aklımızın çalışmadığını zannediyorlar. Oysaki biz küçükler arasında büyüklerden daha zeki olanlarımız var. Onların hiç düşünemediği faydalı fikirler bizim aklımıza gelebiliyor. Benim çocuk olarak beklentim adam yerine konmaktır. Büyükler gibi ciddiye alınmamak, sözlerimizin önemsenmemesi, bize küçük diye saygı duyulmaması açıkçası zoruma gidiyor.

Çocuk olmanın bir diğer zorluğu da henüz çalışamadığımız için ekonomik özgürlüğümüzün olmamasıdır. Maddi anlamda hepimiz anne babamıza bağlıyız. Onlar ne kadar harçlık verirse o kadar paramız oluyor. maddi anlamda keyfimize göre yaşayamıyoruz. Bir de yetişkinler bize çok karışıyor. Şunu şöyle yapma, böyle davranmalısın, aman erken yat, aman ödevini yap gibisinden her konuda karışan edenimizin çok olması bizim için yine büyük bir sorundur.

Yetişkinler bizi karar veremeyecek durumda görüyor. Önemli meselelerde bizim kendi başımıza karar veremeyeceğimizi düşündüklerinden bizim adımıza onlar karar alıyor. Bu karar bizim hoşumuza gitmeyebiliyor. Ona inat etsek bu sefer de bazı kısıtlamalarla karşılaşabiliyoruz. Kısacası çocuk olmak büyüklere göre daha öğreneceğimiz çok şey var diye fikri, sözü ciddiye alınmamak demektir. Bu yaklaşımla baş etmek önemli bir zorluktur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski