Yaşadığınız çevreyi (sokağı, mahalleyi, semti veya köyü) tanıtan bir röportaj yazınız.

Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız röportaj metninin sorusu: Yaşadığınız çevreyi (sokağı, mahalleyi, semti veya köyü) tanıtan bir röportaj yazınız.

Yaşadığınız mahalle sizce nasıl bir yer?
Ben mahallemi seviyorum. Mahallemizin adı Huzur Mahallesi'dir. Adı gibi huzurlu bir yerdir. Hiçbir olay, hırsızlık falan olduğunu duymadım. İnsanlar kendi halinde yaşıyor. Akşam olunca sokaklarımız, oldukça güvenli oluyor.

Bu mahalleye taşınma hikayenizi anlatır mısınız?
Burası öncelerde daha seyrek yapıların olduğu bir yerdi. Çünkü şehir kenarında olduğu için bu kadar ev veya inşaat yoktu. Şimdilerde her gün yeni binalar yükseldiğini görüyorum. Buraya TOKİ evleri yapılıyordu. Biz de başvurduk. Kuralar açıklandığında bizim adımıza TOKİ'den ev çıkmıştı. Bu sayede bu mahalleye taşındık.

Mahallenizde çarşı, pazar, market, manav, fırın gibi temel ihtiyaçlarınızı karşıladığınız yerler var mı?
Elbette var. Mahallemiz kenar mahalle olmasına rağmen bu tür yerlerin sayısı oldukça fazladır. Şehir kenarında böyle yerlerin çok olmadığı düşünülür ama çok şükür bizim mahalle bu anlamda son derece çeşitlilik barındırıyor. Evimiz yol üstündedir. Hemen yakınımızda birkaç fırın var. Az ileride iki üç tane market var. Haftanın çarşamba günleri mahallemize pazar kuruluyor. Bununla birlikte birkaç tane de manav var. Hatta cadde üzerinde pastane ve kuruyemiş dükkanı bile var. Bütün bunların olması çarşıdan uzak olmayı aratmıyor desem yeridir.

Mahallenizde park ve yeşil alanlar var mı?
Evet var. Havaların açık ve güneşli olduğu sıcak günlerde insanlar termosla çayını, yiyeceğini, kuruyemişini, pastasını alıp ailesi ve komşularıyla birlikte parklarda oturuyor. Evde sıkılanlar kendini park ve yeşil alanlara atıyor. Bu dönemlerde okullar da tatilde olduğu için parklar kalabalık ve şenlikli bir yer haline geliyor. İnsanlar parklarda sohbet ediyor, gönüllerince eğleniyorlar.

Bu mahallede oturmaktan memnun musun? Buradan ayrılmayı hiç düşündün mü?
Ben mahallemizi seviyorum. Şehir kıyısında olabilir ama bence çarşının kalabalığında olmaktan iyidir. Sessiz sakin bir mahallede yaşamak bana daha iyi, geliyor. Buradan ayrılmayı hiç düşünmedim ama ayrılırsam üzülürüm.

5 Yorumlar

  1. çok teşekkürler sayende sözlü notum 95 oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, senin adına sevindim.

      Sil
  2. Çok teşekkürler çok yardımcı oldu

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler yardımcı oldun

    YanıtlaSil
  4. Yani nasıl hangilerini yazacağızzz

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski