Bağışlamak sizi mutlu eder görüşüne katılıyor musunuz?

Bu bölümdeki metni inceleyince bağışlamak sizi mutlu eder görüşüne katılıyor musunuz ile ilgili konuşma sınavı için fikir edinebilirsiniz.

Bana göre dünyada bağışlayıcı olmak kadar güzel bir şey yoktur. Sizi üzen, size ve yakın çevrenize zarar veren birinin karşınıza çıkıp size çok pişman olduğunu anlattığında onu bağışladığınızda kendinizi çok mutlu hissedersiniz. Çünkü onu bağışlamakla büyüklük etmiş olursunuz. Bağışlamak karşınızda hatasını anlamış boynu bükük birini affetmek ve onunla helalleşmektir. Bu yüzden insanı mutlu eder.

Herkes yanlış yapabilir, herkesin hatası olabilir. Hatta bu yanlışlar canımız çok kez acıtmış olabilir. Ancak insanlar için bağışlayıcı olmak denen bir güzellik var. Bağışlamak erdemdir. Affetmek Allah^mahsustur derler. Bu söz çok doğru ama insanlar da yaptığı kötü bir şeyden dolayı pişman olduğunda üzülen tarafın onu bağışlaması da çok önemlidir. Bizim bağışlamamız aslında hak konusuyla ilgilidir. Bir kimse bizi üzdüğünde, incittiğinde, bize kötülük ettiğinde hakkımıza girmiş oluyor. Daha sonra büyük pişmanlık hissediyor, karşımıza geçip yüzümüze karşı bizden af diliyor. Ben ettim, sen etme, çok yanlış yaptım beni bağışla, hakkını helal et diyor. İşte bu durum karşısında birini bağışlamak insanı tabii ki mutlu edecektir. Ona hakkınızı helal ediyorsunuz, kalbinizde kin ve nefret beslemiyorsunuz, ondan intikam alma gibi bir düşünceniz olmuyor. Bu tamamen kalbinizin ne kadar temiz olduğunu gösteriyor.

Kısaca belirtmek gerekirse bağışlamak sizi mutlu eder diyorum. Ben bu görüşe en içten bir şekilde katılıyorum. Yaptığı kötü şeyler için üzülen, pişman olan , hatasını anlayan birini bağışlamak insani bir davranıştır. Bu anlamda bağışlayıcı olmak gerektiğini, düşünüyorum. Biz de bazen yanılabiliriz, birilerine isteyerek veya istemeyerek zarar verebilir, kötülük edebiliriz. Bunlar insanın başına gelebilir. Ben yapmam diye büyük konuşmamalıyız. İnsan her şeyle sınanıyor bu dünyada. O yüzden biraz da karşı tarafın neler hissedebileceğini düşünüp anlamaya çalışmalıyız. Böyle bağışlamanın ne kadar güzel bir şey olduğunu, insana mutluluk verdiğini anlayabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski