Can Evinden Vurmak ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek can evinden vurmak ile ilgili kompozisyon yazarken yeteri kadar fikir edinebilirsiniz.

Her insanın hassas bir noktası vardır. Bu hassas alanlar kişilerin zaafıdır. Yahut da onlar için çok önemlidir. İnsanları en derinden hassas olduğu noktadan yaraladığınızda can evinden vurmuş olursunuz. Can evinden vurmak deyimi bir insanı en derin yerinden yaralama anlamı taşır. Ona böyle daha önce hiç tatmadığı büyük bir acı yaşatmak istenir. Acı çeksin ki benimle uğraşmak neymiş görsün düşüncesiyle hareket edilir.

Bazı kişilerle anlaşmazlık yaşarsınız. Belki de onlar geçmiş bir zamanda sizin canınızı yakmıştır. Şimdi de intikam amacıyla onlara en çok önem verdiği bir konuya saldırarak acı çektirmek istersiniz. Can evinden vurulan kişi çok büyük bir üzüntü yaşar. Çünkü onun için çok değerli olan bir şeye saldırı yapılmış oluyor. İnsanların sevdikleri, değer verdikleri şeyler onların hassas noktasıdır.

Mesela ailemiz, hayatımızda çok kıymetlidir. Onlara yapılan en ufak bir çirkinlik veya saldırı can evimizden vurulmak gibidir. Bizi sevmeyen, çekemeyen, istemeyen kişiler rahat durmaz. Bir açığımızı yakalayıp bize zarar vermek isterler. Bunun için plan bile yapabilirler. Bizim için nelerin çok önemli olduğunu, nelere hassasiyet gösterdiğimizi belirleyip bu konular üzerinden saldırıya geçerler. Onların asıl amaçları, canımızı yakmak ve acı çekmemizi istemeleridir. Bizim acı çekmemizden mutlu olacaklar kendilerine göre. Bu yüzden en can alıcı noktamızdan bizi vurmaya çalışırlar.

Kısacası bir kişiye onun için çok önemli olan bir konu üzerinden saldırıp acı çekmesine neden olduğunuzda o kişiyi yüreğinden vurursunuz. Çünkü saldırdığınız konu onun en hassas noktasıdır. İnsanlar kendisi için çok özel bir yeri olan konulara karşı çok daha duyarlı olur. Onların başına bir şey gelmesini asla istemez. Onlara karşı koruyucu bir tutum geliştirir. Fakat arasının açıldığı bir başka insan bunları göz önüne alarak o kişiye özel önem verdiği konulara saldırarak eziyet etmek ister.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski