İnsanların En Hayırlısı İnsanlara Faydalı Olandır Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelerken insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır sözü ile ilgili kompozisyon yazacak olduğunuzda yeteri kadar fikir edinebilirsiniz.

İnsanlar hayatın sürpriz gelişmeleri karşısında her an birbirine muhtaç olabilir. Bazılarımız sakat kalıyor, bazılarımız işsizlikten çalışamıyor, dolayısıyla bir geliri yoktur. Bir kısmımız yoksulluk çekerken, birçoğumuz hastalığa yakalanıyoruz. Yahut da yaşımız ilerliyor, elimiz ayağımız tutmuyor, Kalabalık içinde aniden fenalaşıp yere yığılıyoruz. Görüldüğü gibi hayatta insanların bu tür olumsuz durumlara düşmesi kaçınılmazdır. Önemli olan birbirimize yardım etme insanlığını göstermektir. İnsan bir başka insana faydalı olduğu oranda hayırlı bir insan olur.

İnsanlara faydalı olmak geniş kapsamlı  bir tabirdir. Bu söz öbeğinin içinde para sıkıntısı çeken birine borç verme, çözemediği bir soru olan öğrenciye yardım etme, marketten aldığı ağır poşeti taşıyamayan bir teyzenin eşyalarını taşıma, susuz kalan bir çocuğa su verme, bir yetimi sevindirme, öksüzlere faydalı olma, maddi zorluk yaşayan bir aileye ekonomik katkıda bulunma, kan bağışı gereken bir hastaya kan verme, evsiz kalanlar battaniye yardımı yapma gibi insanların başına gelebilecek her türlü kötü durum karşısında onlara yaptığımız yardımların her biri faydalı olmak kapsamına girer.

Sonuç olarak yaşarken sadece kendi rahatımızı düşünmek iyi ve hayırlı bir insanın yapmayacağı şeydir. Başka insanların durumunu da göz önünde bulundurmalı, yakın çevremizde birçok sorunu olan, derdi olan insanlar olduğunu gördüğümüzde gece başımızı yastığa rahatça koymamalıyız. Onları bu güçlükten kurtarmak adına ne gerekiyorsa yapmalıyız. Yani insanlar her anlamda faydalı olmalıyız. Birilerine faydamız dokunursa o zaman gönlümüz de rahat eder, uykumuz da huzurlu olur. Durumu ne olursa olsun hayatı sıkıntı içinde geçen herkese yardımcı ol malıyız. İnsanların en hayırlısı olmak bunu gerektirir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski