Arkadaş Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğiniz sırada arkadaş seçerken nelere dikkat etmeliyiz ile ilgili kompozisyon için fikir edinebilirsiniz.

Hepimiz insan olarak yaşantımızı sürdürürken fıtratımız gereği sosyal ilişki kurmak için arkadaşlık etmeye ihtiyaç duyarız. Bunu yaparken de bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor. Arkadaş her şeyden önce iyi bir insan olmalıdır. Çok gevezelik etmemelidir, Kötü alışkanlıkları olmamalıdır. Özü sözü bir diyeceğimiz şekilde dürüst olmalıdır.

Arkadaş olacağımız kişinin anlayışlı, iyi kalpli, bizi düşünen, sır saklayabilen, asla yalan söylemeyen, zor durumda kalacak olduğumuzda bize destek olan, güvenilir biri olmasına özellikle dikkat etmeliyiz. Arkadaşlıkta ona koşulsuz güvenmek çok önemlidir. Çünkü yeri geliyor kalbinizi arkadaşınıza açıyorsunuz. Ona derdinizi döküyor, kimselere anlatamadığınız özel durumlarınızı açıyorsunuz. Bu durumda arkadaş seçiminde onun sizi satmayacak olmasına, sizi sırtınızdan vurmayacak biri olmasına, her anlamda güvenilecek biri olmasına özellikle dikkat etmekte fayda var.

Arkadaşlık kurulacak kişi sizi toplumda rezil etmeyecek biri olmalıdır. Hani bazen eksiğimiz, hatamız olur, bunu herkesin içinde dile getirmemelidir. Bizi kendisi gibi görmeli, sevinçlerimize ortak olmalı, üzüntümüzü paylaşabilmelidir. Başarılarımızla o da gururlanmalıdır. Kendisi için istediği, düşündüğü güzle şeyleri bizim için de istemelidir.

Kısaca belirtecek olursak arkadaş olacağımız kişilerde şu özellikleri aramalıyız: Çalışkan, sorumluluklarını bilen, düzgün bir insan, ahlakı güzel, kaba olmayan, kibar biri, sakin ve anlayışlı, iyi kalpli, yardımseveri, sizi düşünen, her zaman yanınızda olan biri, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, doğru sözlü, insana değer veren, saygılı biri gibi niteliklerdir. Bu özelliklere sahip herkesle hiç çekinmeden arkadaş olunabilir. Onlardan bize zarar gelmez.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski