Hava Durumu ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelerken hava durumu ile ilgili kompozisyon yazacak olduğunuzda yeterli düzeyde fikir edineceksiniz.

Hava durumu tüm insanları ilgilendiren ve takip edilmesi çok önemli olan, yaşantımızı ona göre düzenlediğimiz havayla ilgili gelişmeleri anlatan kısa haberlerdir. Hava durumu işe gidip gelenleri, öğrenci ve eğitimcileri, tarlada çalışan çiftçileri, inşaata giden işçileri, yola çıkacak kişileri yani herkesi ilgilendiren bir konudur.

Hava durumunu takip ederek günlük hayatımızda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamak için gerekli önlemleri alırız. Şemsiye gerekiyorsa onu alırız, kalın kıyafetler giyerek soğuktan etkilenmeyiz. Yağmurluk, kaban gibi önemli elbiseler alarak üşümeyiz, ıslanmayız. Aracımızın gerekli bakımlarını yaptırırız. Bütün bunlar hava durumuyla ilgili yaptığımız bazı işlerdir. Bazen meteoroloji ülkemizde bazı bölgeleri kuvvetli yağış, kısa süreli fırtına gibi can ve mal kaybına, hasara yol açacak büyük çaplı hava olaylarına karşı uyarıyor. Bunları ciddiye alıp hazırlıklı olursak kötü bir şey yaşamayız.

Her insanın hava durumuyla ilgili bilgileri öğrenmesi gerekiyor. Meteorolojinin yaptığı uyarılar hakkında tedbirli olması gerekiyor. Bu uyarılara aldırış etmediğimizde Allah korusun can ve mal kaybı yaşayabiliriz, çok kötü şeyler yaşanabilir. Mesela bazı yerleşim yerleri su kenarında olunca aşırı bir yağış sele yol açıyor, bu evleri su basıyor. Burada yaşayanların önceden bu bölgeyi terk etmesi gerekir. Yine aşırı sıcaklarda güneşin zararlı ışınlarından korunmak için çok fazla dışları çıkılmamalıdır. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar için bu tür hava durumu uyarıları daha da önemlidir

Sonuç olarak hava durumu önemli bir meseledir. Hava açık ve güneşli olabilir, Aşırı sıcak ve nemli olabilir. Yoğun kar yağışının etkileyeceği yerler olabilir. Kuvvetli yağış uyarısı yapılabilir. Bilinçli bir birey olarak hava durumunu yakından talip etmeliyiz, uyarıları önemsemeliyiz. Yaşantımızı buna göre düzenlediğimizde karşılaşma ihtimali olan kötü durumları en az zararla atlatabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski