İnsanların Sürekli Olarak Yanlış Davranışlarını Yüzüne Vurarak Onlardan Doğru Davranışlar Sergilemelerini Beklemek En Büyük Yanlıştır Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip insanların sürekli olarak yanlış davranışlarını yüzüne vurarak onlardan doğru davranışlar sergilemelerini beklemek en büyük yanlıştır sözü ile ilgili kompozisyon yazacak düzeyde fikir edinebilirsiniz.

İnsanların yanlış davranışlarını sürekli yüzlerine vurmak hiç doğru değildir. Çünkü bunu yaptığınız zaman o kişi artık sizi umursamaz hale gelir. Sizin onu uyarırken amacının o kişiyi düzeltmektir ancak sürekli hatasını yüzüne vurmak o kişiyi olumsuz etkiler. Bir zamandan sonra artık sözlerinizi ciddiye almaz. He tamam deyip yine bildiğini okur.

İnsanları yola getirmek de umursamaz bir kişi yapmak da aslında bizim onlara yaklaşımımızla ilgilidir. Birinin yanlışını sürekli yüzüne vurmak o kişiyi umursamaz biri haline getirir. Artık söylediklerinizi ciddiye almaz. Çünkü bu tavrınız onu düzeltmek yerine daha kötü bir hale sokar. Sıradanlaşmak denen bir durum vardır. İşte birine sürekli hatalarını, yanlışlarını hatırlattığımızda bu tutum onun için sıradan ve normal bir hal alır ve uyarılarınız onun üstünde hiçbir şekilde etki, etmez.

Yanlışı sürekli yüzüne vurulan biri karşı tarafın söyledikleri bir noktadan sonra kaale almamaya başlayacaktır. Dolayısıyla birini düzletmek, doğru yola yöneltmek istiyorsak onun üstüne fazla gitmemeliyiz. Sevecen bir dille doğru olanı göstermeli, yanlışında ısrar ederse bunun ne gibi sonuçları olacağını ifade etmeliyiz. Hiçbir şey yapamıyorsak onun adına dua etsek bile kardır.

Sonuç olarak yanlış davranışlar onu yapanın sürekli yüzüne vurularak düzeltilmez. Dsvrsnış değiştirme işi belki zaman alacaktır ama öncelikle bu olumsuz davranışların sonuçlarını o kişiye göstermeliyiz. Olumlu davranışlarını pekiştirmeli, yeri geldiğinde küçük şeylerle onu ödüllendirmeliyiz. Karşısına oturup onu adam yerine koyduğumuzu, önemsediğimizi belli ederek her şeyi açıkça konuşmalıyız. Cezadan kaçınmalı ve yanlış davranışlarını habire o insanın yüzüne çarpmamalıyız. Bu tavır, onu iyi yola getirmez, aksine sırsıllaştırır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski