Kantinde sıranızı beklerken sonradan gelen bir arkadaşınız önünüze geçtiğinde ne hissedersiniz?

Bu bölümü inceleyip kantinde sıranızı beklerken sonradan gelen bir arkadaşınız önünüze geçtiğinde ne hissedersiniz, bu sorunu nasıl çözersiniz sorusuna yönelik fikir edinebilirsiniz.

Sıraya girmek kalabalık ortamlarda hepimizin dikkat etmesi gereken bir şeydir. Kimse yok yere sırf kendi işi önce hallolsun diye başkasının önüne geçmemeli ve araya kaynak yapmamalıdır. Ben kantinde sıra beklerken sonradan gelen biri önüme geçse hemen ona gereken tepkiyi gösteririm. Tamam deyip bir kenara çekilmem.

Toplumda uyulması gereken kurallardan biri de sıraya girmek ve sıramız gelince işimizi görmektir. Böyle bir haksızlığa gelemem. Şayet kantinde biri haksızlık edip önüme geçse bunu o kişiye ilk başta nazikçe ifade ederim. Böyle bir şeye hakkı olmadığını, herkesin kantinde sıra beklediğini, sırası gelince ne alacaksa alması gerektiğini anlatırım. O kişi buna aldırış etmezse sorun biraz büyümüş olur. Bu sorunu çözmek için en yakındaki öğretmene veya nöbetçi öğretmene gider onu şikayet ederim. Zaten öğretmen gelip müdahale edince sırası olmadığı halde öne geçen kişi geri çekilir. Böylece sorun çözülmüş olur.

Son olarak hepimiz öğrenciyiz. Okulda belirli kurallar var. Bunlardan biri de kantinden bir şey alacak olduğumuzda oluşan sıradır. Bu sıraya girmeliyiz, kendi sıramız geldiğinde alacaklarımızı almalıyız. Zorbalık edip, araya kaynamaya çalışıp kimsenin önüne geçmek asla doğru olmaz. Ben zaten böyle yanlış bir davranışta bulunmuyorum ama benim önüme geçmeye çalışana da kusura bakmasın izin veremem. Kimse orada keyif olsun diye sırada boşuna beklemiyor. Herkesin kantinden alacağı var. Bunu da kalabalık oluştuğu durumlarda sıraya girerek insanca yerine getirmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski