Sizce Hayvanat Bahçelerinin Olması Gerekli Midir Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek konuşma sınavı için sizce hayvanat bahçelerinin olması gerekli midir, açıklayınız konusu ile ilgili kompozisyon yazarken fikir edinebilirsiniz.

Hayvanat bahçeleri birçok yırtıcı hayvan türünün kapalı bir alanda bakımevi görevi görerek insanların denetimi altında yaşamsına imkan sağlıyor ancak bu kısıtlı alan hayvanların özgürce yaşaması için elverişsizdir. Bence hayvanlar kendi doğal yaşam alanlarında olmalıdır. Onların kendine göre insanlardan uzak bir dünyası var ve bu dünyaya hiçbir insanın müdahale etmemesi gerekir.

Belki bazı hayvanlar nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için hayvanat bahçelerinde koruma altına alınıyor ama bunu kendi doğal yaşam alanlarında yapmak da mümkündür. Yani hayvanlar yine doğada, kendi yaşam alanlarında koruma altına alınabilir. Avcılık yasaklanabilir ve bu konuda yaptırımlar uygulanabilir. Hayvanat bahçeleri hayvanların ömrünü uzatıyor olabilir. Çünkü bu kapalı alanda onlara kimse bir zarar vermiyor. Kimse hayvanları avlamıyor. Hatta çoğu insan gezip eğlenmek üzere hayvanat bahçelerini ziyaret ediyor. Duruma bir de hayvanların gözünden baktığınızda yerinizden yurdunuzdan doğal yaşam alanınızdan edilmiş vaziyettesiniz. Özgürlüğünüz yok, belki karnınız doyuyor, aç kalmıyorsunuz ama özgürlük olmayınca sanki hapis gibi tutulunca bunların hiçbir anlamı kalmıyor.

Sonuç olarak hayvanlara iyilik yapmak istiyorsak onlara özgür bir yaşam alanı sunmalıyız. Zaten insanlar hayvanların yaşam alanlarını yok etmese, doğaya zarar vermese, onları avlaması onarın bu konuda bizden bir istekleri bile yok. Biz karışmasak belki daha iyi yaşayacaklar. Onlar doğada özgürce yaşarken eminim daha mutludur. Kendi hallerinde yaşayıp gidiyorlar. Doğru olan hayvanların özgür bir şekilde kendi doğal yaşam alanlarına bırakılmasıdır. Bu yüzden bence hayvanat bahçelerinin olması gerekli değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski