Zamanında Bir Adım Atmayan Tembel Sonradan Yüz Adım Atmak Zorunda Kalır Kompozisyon

Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız metnin sorusu: Zamanında bir adım atmayan tembel sonradan yüz adım atmak zorunda kalır sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

Hayata atıldıktan sonra hepimiz çalışmak zorundayız. Bunu bildiğimiz halde çalışmaktan kaçıyor, kaytarıyorsak tembelliktendir. Tembellik ise insana ilk başta keyfine göre rahat yaşam imkanı sunuyor gibi görünmektedir. Oysa bu işin sonu iyiye gitmez. Şimdi işten kaçıyorsak sonrasında bunun faturasını daha ağır öderiz.

Bildiğiniz gibi çalışmak emek isteyen bir durumdur. Bir şeyler kazanmak, bir işimizi halletmek, yarın için daha iyi bir hayatı yaşamak adına emeğimizi esirgememeliyiz. İnsanların en verimli olduğu dönem gençlik yılları olduğu için bu dönemi çalışarak geçirmek gerekiyor. Biz çalışmayı sevmiyor da tembellik ediyorsak ileriki yıllarda daha çok çalışmakla karşı karşıya kalacağız. Çünkü herkesin başında bir geçim derdi olacaktır. Evlenip barklandığımızda geçindirmemiz gereken bir ailemiz olacak. Tek başına yaşasak bile günlük temel ihtiyaçlarımız karşılamak için para lazım olacaktır. Bunun için çalışmak mecburiyettir. Bu nedenle çalışmaktan kaçamayız. Bir kaçar, iki çara ondan sonra bu işin böyle yürümeyeceğini anlarız.

İnsanlar neden çalışır hiç düşündünüz mü? Kimse sabahın erken saatinde uykusunun en tatlı yerinde sıcacık yatağından kalkıp da işe gitmek istemez değil mi? Ancak tüketim ve ihtiyaçlarımızı hayat boyu süreceği için çalışmak da bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Zamanında adım atmak sonraki yıllarımızda rahat içinde yaşamak için çalışmak anlamına geliyor. Eğer elimiz ayağımızın tuttuğu, kendimizi çok iyi hissettiğimiz, gücümüzün kuvvetimizin yerinde olduğu gençlik döneminde çalışmazsak elde avuçta bir şey olmaz. Düzenli bir kazancımız, gelirimiz olmaz.

Sonuç itibariyle işe gitmemek, yatağımızdan çıkmamak, boş boş oturmak iyi bir şey değildir. Mutlaka bir yerden gelir sağlamalıyız. Eğer sağlam bir iş kapısı bulamazsak mecburi olarak istemediğimiz, çok zor işlerde çalışırız. Çünkü ortada bir kazanç sağlama zorunluluğu var. Bundan dolayı zamanında işimizi sağlama almalı, çalışmalı ve geleceğimizi düşünmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski