Barış İçin Sudan Faydalanmak Kompozisyon

Bu bölümdeki kompozisyon örneğini inceleyerek barış için sudan faydalanmak ile ilgili kompozisyon konusunda fikir edinebilirsiniz.

Suyun birleştirici ve bütünleştirici gücünü barış için kullanmak insanoğluna çok büyük faydalar sağlayacaktır. Su insanların farklı milletten oluşuna, diline, dinine, cinsiyetine bakmaz. Herkes için su temel bir ihtiyaçtır. İnsanların suyun bu özelliği etrafında birleştirmek ve suyu korumak için bir araya getirmek barış için çok önemli bir adım olacaktır.

Dünyada çatışma havası serse gücü elinde bulunduranlar suya kolay ulaşırken, hayatı tehlikede olan milletler için bu imkansız hale gelecektir. Oysa dünyanın yaşanılabilir bir yer olması için, herkesin temiz su kaynaklarından yararlanması için en gerekli şey barıştır. Bunu bilip insanların buluşacağı ortak paydanın suyun birleştirici gücü olduğunu kabul etmeliyiz. Barışa önem verip her yerde huzur ortamı oluşturmayı başarabilirsek herkes hangi milletin olduğu fark etmeksizin sudan güzelce faydalanabilir.

Yaşamın devamlılığı için su vazgeçilmez bir araçtır. Suyun yokluğu bütün insanlar için kıtlık anlamına gelir. Oysa herkes barış için su etrafında birleşse bu çok güzel bir ortam oluşmasını sağlar. Hepimizin asıl amacı su kaynaklarını korumak, suyu israf etmeden kullanmak, temiz içme sularının sürekliliğini sağlamak olduğuna göre bütün insanlık olarak barışa önem vermeliyiz. Barış içinde yaşadığımız zaman herkes içme suyundan faydalanabilir, temiz bir şekilde hayatını sürdürebilir. Oysa suyu paylaşmaya engel olan kavga, gürültü savaş gibi olumsuz durumlardır. Bunları aklımızdan çıkarıp atmalı, barış halinde yaşamayı önemsemeliyiz.

Dünyanın barış ortamına ihtiyacı olduğunu söylemeye bile gerek yoktur. Barışın her yerde egemen olması her insan için istenen bir şeydir. Bu anlamda sudan faydalanmak da göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. Dünyanın neresinden olursa olsun herkesi suyu temiz kullanmaya, su tasarrufu etmeye davet etmeliyiz. Su kaynaklarının giderek azaldığı bir dünyaya doğru giderken suyun bütün canlılar için taşıdığı hayati önemini herkesin anlamsına katkı sağlamalıyız. Bu kapsam da yetkililerin su kaynaklarına sahip çıkma konusunda bir araya gelip evrensel kararlara alacağı bir sözleşeme yapması gerekiyor. İşte bunu başarırsak barış için sudan gerektiği gibi faydalanma adına çok önemli bir hamlede bulunmuş oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski