Cümlelerde Anlam Karışıklığını Gidermek İçin Kullanılır Örnek

Bu bölümdeki örnekleri inceleyerek virgülün görevlerinden biri olan cümlelerde anlam karışıklığını gidermek için kullanılır konusunda örnek ile ilgili fikir edinebilirsiniz.

Hasta çocuğa yavaş adımlarla yaklaşıp durumunu sordu. Çocuk mu hasta yoksa bir hasta ve onun dışında bir çocuk mı var, bu karşılıklığı önlemek için hasta ve çocuk arasına virgül konmalıdır.

İhtiyar kadına bakıp hey gidi günler hey diyerek iç geçirdi. Bir ihtiyar ve bir kadın mı var yoksa kadının kendisi mi ihtiyar. Burada bir karışıklık görüyoruz. Dolayısıyla ihtiyar ve kadın arasına virgül koymalıyız.

Eczacı gençten telefon numarasını isteyip elindeki reçeteyi uzattı. Eczacı mı genç, bir eczacı ve ondan başka bir genç mi var konusunda karışıklık seziyoruz. Bu anlam karışıklığını önlemek için eczacı ve genç kelimeleri arasında virgül kullanılmalıdır.

Futbolcu çocuğa gülümseyerek bakıp imzalı formasını verdi. Bu cümledeki anlam karışıklığını gidermek için futbolcu ve çocuk arasına virgül koymalıyız. Virgül olmadığında çocuk mu futbolcu, yoksa bir çocuk ve bunun dışında bir de futbolcu mu var gibi iki ihtimalle karşılaşıyoruz.

Küçük kalemi eline alıp hatıra defterine bir şeyler karalamak için odasına gitti. Kalem mi küçük yoksa kalem dışında küçük bir çocuk mu var, bu karışıklık ancak virgülle giderilir.

Bayan polisi görünce elindeki çantayı bırakıp kaçmaya başladı. Polis olan kişi mi bayan yoksa bir bayan ve onun dışında bir de polis mi var, bu karışıklığı da araya virgül koyarak önleyebiliriz.

Büyük arabayı kullanmak için kimseye belli etmeden evden çıktı. Birden çok araba var, onlar arasından büyük arabayı kullanmak mı istiyor, yoksa arabanın dışında büyük yani yetişkin bir insan mı var, bu karışıklığı da virgülle gidermek gerekiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski