Baz Bazla Kaz Kazla Kel Tavuk Topal Horozla Kompozisyon

Bu bölümde içerik olarak ele aldığımız metni inceleyerek baz bazla, kaz kazla, kel tavuk topal horozla ne demek ile ilgili kompozisyon yazmak isterken fikir edinebilirsiniz.

Hayat tarzı birbirine benzeyen kişilerin bir araya gelmesi ve kısa zamanda arkadaş olması çok kolaydır. Çünkü ortada beliehin bir uyum vardır. Bir konuda düşünceleri aynı olan, bakış açıları birbirine benzeyen insanların anlaşması kolay olur.

Mesela sıkı ilişkiler kurduğumuz arkadaşlarımız bize benzerler. Onlarla samimi arkadaş olmamızın temel nedeni aramızdaki uyum ve benzer yönlerdir. Onların sevdiği şeyler bizim de sevdiğimiz şeylerdir. Bizim hoşumuza gidenler onların da hoşuna giden şeylerdir.

Denk olmak diye bir durum söz konusudur. Bu denklik ortak özellikler, aynı huylar, benzer tutum ve düşünceler anlamına gelir. İlgi alanlarımız, yapmaktan hoşlandığımız şeyler çoğunlukla arkadaşlarımızla aynı özelliklerimiz olarak karşımıza çıkar.

Evden çıkıp dış dünyaya adım attığımızda kendimizi toplum içinde buluruz. Bu kalabalık insan yığını arasında doğal yollarla bir sosyal çevre ediniriz. Bizim gibi olan, bize benzeyen insanlarla aramızda bir arkadaşlık oluşur. Huyumuz, karakterimiz aynı ve denk olanlarla daha iyi anlaşırız. Zaman geçtikçe bu arkadaşlıklarımız da ilerler. O kişilerle daha sık görüşmeye başlarız.

Birbirimizin telefon numarasını alır, farklı zamanlarda bir araya gelir, beraber vakit geçiririz. İşte insanlar kendisi gibi olan, kendisiyle aynı düşünceye sahip olan kişilerle arkadaş oluyor ve onları hayatına alıyor.

Kısacası arkadaşlık benzer özellikler taşıyan insanlar arasında ortaya çıkıyor. Hayatın içinde hepimizin bir arkadaş grubu oluyor. Kiminiz daha az sayıda kişiyle arkadaş olurken kimimiz de bir sürü arkadaş ediniyor. Burada önemli olan huy olarak birbirine benzeyenlerin arkadaş olmasıdır. Aralarında benzer yönler olmayan, birbirine ters düşen anlayışa sahip olanların arkadaş olması da pek mümkün görünmez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski