İç Güzellik Senin İçin Ne İfade Ediyor Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki kompozisyon metnini inceler incelemez iç güzellik senin için ne ifade ediyor ile ilgili konuşma sınavı için fikir yürütebilirsiniz.

İç güzellik insanın kalbinin temiz ve güzel olmasını ifade ediyor. Hani bizler genelde dış görünüşe önem veririz ancak büyüklerimiz önemli olan yüz güzelliği değil, insanın içi ve kalbi güzel olsun derler. Ben buna yürekten katılıyorum. İçi güzel olan insan iyi insandır,. Kimseye yan gözle bakmaz, kötülük yapmaz, herkesi kendi gibi görür. Birisi ona kötü davrandığında, kötülük yaptığında onu affeder.

İnsanların içinde kin, nefret, intikam, birinin kuyusunu kazma, birinin arkasından iş çevirme gibi kötü şeylerin olmaması onların iç güzelliğe sahip olduklarını gösterir. Çünkü bütün eylem ve davranışlarımızın içimizdekilerin dışavurumudur. İçi kötü ve kararmış olan insanlar daha kolay kötülük yapar, suça karışır. Halbuki içi güzel olan kimselerin yaptığı davranışlar da güzel ve çevresine faydalı olur. Onların vicdanı düzgün bir şekilde çalışmaktadır. Başkalarına zarar vermekten kaçınır.

İç güzelliği hiç tanımadığı bile olsa insanlar gülümseyerek bakmayı, doğrudan yana olmayı, selamlaşmayı, iyilik etmenin insanı bir görev olduğu düşüncesine sahip olmayı, fenalıklardan uzak durmayı, kimseyi yargılamadan herkese iyi niyetli olmayı ifade ediyor. İçinde hiç kimse hakkında kötü düşünce beslememeyi, ne yapıyorsa hep güzel işler düşünmeyi, kendisini incitenlere bile iyi davranabilmeyi, kendisiyle barışık olarak insan sevgisine sahip olmayı ifade ediyor.

Sonuç olarak insanların yüzünün güzel veya çirkin olmasına bakmamalıyız. Onları tanıyıp kalbinin güzel olmasına dikkat etmeliyiz. Bütün davranışların kalpte belirdiğini göz önünde bulundurursak iyilik yapan kişilerin güzel insanlar olduğunu görürüz. Çünkü onların yaptığı bu güzel işler önce kalplerinde ve zihinlerinde şekillendi. Daha sonra uygulamaya geçirdiler. Demek ki içi güzel olanlar her zaman faydalı ve güzel işler yapar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski