Ödev Yapmanın Önemi ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceledikçe ödev yapmanın önemi ile ilgili kompozisyon yazacak olunca kısaca fikir edineceksiniz.

Ödevler öğrenci tarafında basit bir iş gibi görülebilir. Hatta birçok öğrenci ödevlere önem vermez. Oysa ödevlerin bize sorumluluk kazandırma gibi bir işlevi var. Ödev öğrencinin öğrendiklerini tekrar etmesini sağladığı gibi esas olarak sorumluluk bilinci kazanmasında önemli rol oynar. Bizler ödevimizi yaptıkça küçük sorumluluklar almış oluyoruz, bunları yerine getiriyoruz. Bu durum bizi ileriki hayatımızda yapacağımız sorumluluklara hazırlıyor.

Herkesin bir vazifesi olduğu gibi öğrencilerin de en önemli vazifesi ödevlerdir. Ev ödevleri konuyu pekiştirmek anlamında çok yararlıdır. Derste işlenen konular hakkında bizlerden ödev isteniyor. Bazen çok oluyor, usanıyoruz ancak ödev yapmak çok önemlidir. Derste ne gördüysek onlar üzerinde yapılan bir tekrar bilgilerimizi tazeliyor, öğrendiklerimizin kalıcı olmasını sağlıyor. Böylece konuların daha iyi öğrenilmesi sağlanmış oluyor.

Ödevler hiçbir zaman boşuna değildir. Gerek araştırma ödevi olsun, gerek yazma ödevi olsun bütün hepsi de bizim iyiliğimiz içindir. Bunun dışında sorumluluk kazanma duygusunun gelişmesine büyük ölçüde katkı sağlıyor. Kalıcı öğrenme için son derece önemli olan ödevleri aksatmadan yapmak işimizi ciddiye aldığımızın göstergesidir. Bir öğrenci ödevlerini eksiksiz yapıyorsa sorumluğunu öğrenmiş demektir. Hayatta artık bazı sorumlulukları rahatlıkla alabilir.

Ödev öyle iş olsun diye verilmiyor. Mutlaka faydalı bir yönü var. Bu yüzden öğretmenler, konunun unutulmaması için ödev vermeye ihtiyaç duymaktadır. Yani bir konu sadece derste işlenerek öğrenilmiş olmuyor. Bu öğrenmenin ekili ve kalıcı olmasına katkı sağlayan ödevlerdir. Biz de kendi iyiliğimiz için ödevlerimiz güzelce yapmalıyız. Sonuç olarak ödevlerin bize hayatı öğrettiğini söyleyebilir. Başka bir deyişle sorumluluk bilinci edinmede ödevlerin büyük bir rolü olmaktadır. Bir çocuk kendisine verilen ödevleri yaptığında aslında ileride sorumluk sahibi bir birey olamaya adaydır diyebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski