Savaş ve Barış Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki konuşma metni inceleyip savaş ve barış ile ilgili konuşma sınavı yaparken fikir edinmeniz için yazılmıştır.

Savaş ve barış cennet ve cehennem gibi dünyanın çok farklı olmasını, insanların farklı şekillerde yaşamsını etkileyen iki zıt yaşam halidir. Biz barışı önemsemeliyiz. Barış dünyanın her yerine yayıldığında bütün insanlar daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürerler.

Savaş insanların ne kadar zalim olduğunu, an acımasız yönlerini gösterdiği binlerce kişinin canından olup, evini, yakınlarını, hayatını kaybetmesine neden olan çok kötü bir durumdur. Ben bir öğrenci olarak içimdeki sese kulak verdiğimde savaşların hiçbir haklı tarafı olmadığını anlıyorum. Bütün savaşlar bitsin, kan ve gözyaşı yerini güneşli günlere bıraksın istiyorum. Medyada, haberlerde, tarihte gördüğümüz kadarıyla savaşın kazananı olmuyor. Aksine binlerce sivil vatandaş, masum insan yok yere yaşayacağı hayattan koparılıyor. şehirler enkaz yığınına dönüşürken bu enkazlarda binlerce çocuk, genç, yaşlı, insan can veriyor. Savaşın sebebi ne olursa olsun hiçbir iyi yönü yoktur. Oysa hep beraber bütün insanlık dünyada kardeşçe, el ele yaşayabiliriz. Bizim için en önemlisi budur.

İnsanlığın neyi paylaşmadığını anlayamıyorum. Oysa dünyada herkese fazlasıyla yaşam imkanı sağlıyor. Hepimiz gül gibi geçinip gitsek, hayatımızı gerçek anlamda güzelce yaşasak ne olur sanki? İstersek bunu yapabiliriz. Savaşarak insanlara korku salarak, çocukların gözlerindeki yaşam ışığını söndürerek insanlık olarak bir yere varamayız. Barışı en yakınımızda dünyanın en uzak köşesine kadar egemen kılmalıyız. İşte o zaman herkes sevgi, hoşgörü ve barış halinde yaşayıp gider.

Sonuç olarak, dünyanın, insanlığın savaşa değil, barışa ihtiyacı var. Güzel günler yaşamak, ülkemizde özgürce hayatımız devam ettirmek, iş bulup çalışmak, aile olup yuva kurmak, barış halinde yaşayıp hayatın tadını hissetmek varken savaş insanlık vicdanını sızlatan acımasızlığa hiç gerek yoktur. Bunu bütün dünya liderlerinin bilmesi ve herkesin huzura önem vermesini isterim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski