Sosyal Bilgiler Dersinin Faydaları Nelerdir Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğiniz sırada 5. sınıf için sosyal bilgiler dersinin faydaları nelerdir ile ilgili kompozisyon yazarak fikir edineceksiniz.

Sosyal bilgiler dersi her şeyde önce bir öğrenciye tarihini öğreten bir derstir. Hepimizin yaşımız kaç olursa olsun tarihimizi bilmesi gerekiyor. Tarihte neler yaşanmış, ecdadımız ne gibi savaşlara katılmış, vatan uğruna ne gibi zorluklara katlanmış, vatan ve bayrak sevgisini nasıl yaşamışlar gibi tarihi konuları sosyal bilgiler dersi sayesinde öğrenmiş oluyoruz. Tarihini bilen bir öğrenci de vatanına daha çok bağlı oluyor.

Sosyal bilgiler dersi ülkemizin yüzey şekillerini öğretir. Coğrafya alanında genel kültür bilgimizi sosyal bilgileri dersinin bize sağladığı bir faydadır. Bununla birlikte iyi bir vatandaş olmanın temellerini sosyal bilgiler dersi atmaktadır. Vatandaşlık görevleri ve sorumluluklarının farkında olmayan bir bireyin ülkemize bir faydası dokunmaz. İnsan vatandaş olarak neler yapması gerektiğini, üzerindeki yükümlülüğü bilirse o zaman vatana millete hayırlı bir evlat olur.

Sosyal bilgiler dersi demokratik yaşam kurallarını öğrenmemizi sağlar. Öğrenciler sosyal bilgiler dersi demokrasi rejiminin hayata yansımalarını daha iyi anlar. Böylece herkesin hakkına saygı duymayı, öğreniriz. Sosyal bilgiler dersi millet olarak kültürümüze, örf ve adetlerimiz, komşuluk ilişkilerine verdiğimiz değeri, misafirliğin bizdeki önemini, vatandaşlık bilincini en güzel şekilde bütün ayrıntılarıyla öğrenmemizi sağlar.

Sonuç olarak sosyal bilgiler dersi alan bir öğrenci tarihi hakkında bilgi sahibi olur. Vatanının yeryüzü şekilleri akarsuları, ovaları, coğrafi bölgeleri, insanların ekonomik koşulları, tarım, ticaret, sanayi gibi alanların ülke ekonomisine katkısı, vatandaş olarak vergi, oy kullanma, milli birlik ve beraberlik duygusuna sahip olma, kültürümüzü yaşatmak gibi sorumlulukları anlamamızı sağlar. Sosyal bilgiler dersi hayatın kendisidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski