Arkadaşlarımızla ilişkilerimizde nelere özen göstermeliyiz?

Bu bölümdeki metni incelediğiniz sırada arkadaşlarımızla ilişkilerimizde nelere özen göstermeliyiz konusunda yeteri kadar fikir edinebilirsiniz.

Arkadaşlarımızla ilişkilerimizde öncelikle onlara saygı duymamız gerekiyor. Karşımızda bir insan olduğunu unutmadan davranmalıyız. Onlara davranışlarımızda ölçüyü aşmamaya özen göstermeliyiz. Yani arkadaşız diye sözlerimizde, tavırlarımızda veya şakalarımızda çok ileri gitmemeliyiz.

Her şeyden arkadaşlarımıza güven vermeliyiz. Ne olursa olsun onlara yalan söylememeliyiz. Bir kalabalık içinde onları küçük düşürücü şekilde davranmamalıyız. Arkadaşlarımızı aileden biri gibi görmeye özen göstermeliyiz. Onları zor durumda bırakacak tutumlardan kaçınmalıyız. Kendimiz için istediğimiz güzel şeyleri arkadaşlarımız için de isteyebilmeliyiz. Onların hakkında atıp tutmamalıyız. Bir şey söyleyecek olduğumuzda bunu arkadaşlarımızın yüzüne söylemeliyiz. İhtiyaç halinde işlerini kolaylaştırıcı bir tavır takınmalıyız.

Arkadaşlarımızın bir sıkıntısı, problemi olduğunda yanlarında olduğumuzu belli etmeli ve bu sorunu aşmaları için gereken desteği göstermeliyiz. Her halimizle onlara değer verdiğimizi, bizim için önemli olduklarını hissettirmeliyiz. Arkadaş arkadaşının iyiliğini düşünür. Biz de onların iyiliği için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Kıskançlık, dedikodularını yapma gibi kötü şeylerden kaçınmalıyız. Onların başarısına sanki biz kazanmışız gibi sevinebilmeliyiz.

Mutlu olduklarında bu sevinçlerine ortak olmalı, üzgün hallerinde üzüntülerini paylaşabilmeliyiz. Arkadaşlarımızla güzel vakitler geçirmeye, onlara iyi bir arkadaş olma anlamında örnek davranmaya özne göstermeliyiz. Onları canımızdan bir can gibi görerek kendi kaçındığımız kötü şeylerden onları da uzak tutmalıyız. Gerek sözlerimizle gerek davranışlarımızla arkadaşlarımızı kırmamaya özen göstermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski