Trafik polisi, kaldırım, trafik ışıkları, kontrol kelime ve kelime grubunu kullanarak kısa bir yazı yazınız.

Bu bölümdeki metni inceleyip trafik polisi, kaldırım, trafik ışıkları, kontrol kelime ve kelime grubunu kullanarak kısa bir yazı yazınız konusunda yardım alabilirsiniz.

Artık şehirlerde insan kalabalığı çok artmış durumdadır. Evden çıktığınız gibi kendinizi trafiğin içinde bulursunuz. Başka bir deyişle dışarıda araçlar, sürücüler ve yayaların oluşturduğu yoğun bir hareketlilik var. Bu durumda geçiş önceliği konularına dikkat etmek gerekiyor. Aynı zamanda herhangi bir kaza olmaması adına trafik kurallarına özelikle uymak gerekiyor.

Trafikteki yoğunluğun etkisiyle bazen sürücüler arasında tartışma yaşanabiliyor. Bazen trafik ışıkları ihlal ediliyor veya çarpışan arabalara denk geliyorsunuz. Bu tür olayları en aza indirmek için gece gündüz demden çalışan trafik polisi baktığımız zaman çok yorucu bir iş yapıyor. Sürücüler araç kullandığı sırada yayalara öncelik vermelidir. Bir sokakta, caddede araba kullanırken karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar olursa araçların o anda durması gerekir. Unutmamak gereken bir şey var ki, o da önceliğin her zaman yayalarda olmasıdır. Bunun dışında her yerde mobese kameraları olduğu için trafik polisleri sürücüleri, trafiğin akışını canlı olarak izleyerek herhangi bir olumsuzluk çıkması durumunda anında olaya müdahale ederek sorun çözme çabası içindedir.

Trafikte kontrol noktaları vardır. Bu noktalar sürücülerin uzun bir yola çıkarken ağır yük taşımamaları veya aşırı hız yapmamaları için polislerin çalıştığı yerlerden biridir. Bütün bunların hepsi olabilecek kazaların önüne geçmek için çok önemlidir. Sonuç olarak trafik kurallarına, öncelik hakkına, aşırı hız yapmamaya dikkat edilirse trafikte çok fazla bir sorun çıkmayacağını söyleyebiliriz. Emniyet kemerleri takılmalı, trafik polislerinin uyarıları dikkate alınmalıdır. Böylece olası bir kazanın da önüne geçilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski