Günümüzde bireylerin kendileri gibi olması ve kendilerini birey gibi ifade etmelerinin önündeki engellerin neler olduğu konulu bir konuşma yapınız.

Sınıfınızda “günümüzde bireylerin kendileri gibi olması ve kendilerini birey gibi ifade etmelerinin önündeki engellerin neler olduğu” konulu bir konuşma yapınız.

Bireylerin kendileri gibi olmasına engel olan durumların başında baskıcı ve onların kendini ifade etmesine olanak tanımayan bir anlayış gelmektedir. Bu konuda büyüklerimizin bizi bazen küçük olduğumuzdan dolayı adam yerine koymamaları, sen daha küçüksün sen anlamazsın diyerek bize söz hakkı tanımamaları örnek verilebilir.

Birey olmak tek başına karar almak demektir. Kendimizi birey gibi ifade etmenin önündeki bir başka engel de kitap okuma alışkanlığı edinememektir. Kitap okudukça yorum becerimiz geliştiği için kendimizi daha iyi ifade edeceğimizi düşünüyorum. Kendimiz gibi olmak çok önemlidir. Bu anlamda akıllı telefon üzerinde sıkça sosyal medyayı kullanıyoruz. Kendimize orada olumsuz tipleri örnek alabiliyoruz. Onlar gibi olmaya özeniyoruz. Bu yaklaşım da birey olmanın önünde bir engel sayılabilir. Esasında herkes büyüyünce birey oluyor ama bazı insanlar yaşı ilerlemesine rağmen kendini ifade etmekten aciz oluyor. Bunun nedeni, eğitimsiz çevrelerin olumsuz düşünceleri ve zorbalık ve baskı içeren tutumların yaygın olmasıdır.

Sonuç itibariyle büyüklerin bilinçsiz tutumu, akıllı telefon ve internet bağımlılığı, çevremizde bizi etkisi altına alan ama esasında olumsuz olan kişilikler birey olmamızı engelliyor. Daha birçok sebep sayabiliriz ama benim aklıma şimdilik bunlar geldi. Biz kimseye özenmemeliyiz. Her şeyden önce kendimize değer vermeliyiz. İnsan kendisini sevince birey olma yolunda önemli bir adım atmış olur. Çok okumalı, farklı bakış açıları kazanmalıyız. Büyüklerin de uygun koşullar oluştuğunda bize söz hakkı vermesi, derslerde kendimizi ifade etmeye yarayan konuşma etkinlikleri yapılması birey olmamıza katkı sağlayacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski