Teknolojik ürünlerin yaygınlaşması aile ve çevremizle ilişkilerimizde ne gibi değişikliklere neden olmaktadır?

Bu bölümdeki metinden teknolojik ürünlerin yaygınlaşması aile ve çevremizle ilişkilerimizde ne gibi değişikliklere neden olmaktadır konusunda fikir alabilirsiniz.

Teknolojik ürünlerin hızla yayılıp hayatımıza girmesiyle aile ve çevremizle olan yakın ilişkilerimizi bırakıp tamamen internet ortamında yaşar hale geldik. Bu ürünler aslında sosyal ilişkilerimizi alt üst etti diyebiliriz. Çünkü normal şartlarda sevdiklerimize ayıracağımız zamanı artık dijital dünyaya ayırıyoruz. Bu da insanlarla ilişkilerimizi bitme noktasına kadar getiriyor.

Mesela ailemiz en yakınımızdadır. Aynı evi paylaştığımız sıcak yuvamızın temsilcileridir. Her gün ailemizle aynı evde yaşıyor, aynı sofraya oturuyor, aynı odada bulunuyoruz. Teknoloji,k ürün kullanımının yaygınlaşmasıyla aynı evde olmamıza rağmen hepimiz küçücük bir ekrana bağımlı oluyoruz. Bu durumda kimseyle olması gerektiği kadar sohbet edemiyor, gittikçe yalnızlaşan bir insan oluyoruz. Oysa teknolojik ürünler bu kadar çok hayatımıza girmese o zaman ailemizle daha samimi bir iletişim ortamı olurdu. Herkes karşılıklı olarak sohbet ederi, oradan buradan konuşabilirdi.

Çevremizle ilişkiler de teknolojik ürünlerin yaygınlaşmasından büyük bir darbe yedi. Bir iş yerine gittiğimizde, okul arkadaşlarımıza bir araya geldiğimizde falan herkes aynı masa etrafında oturmasına rağmen gözünü ekrandan bir an olsun ayırmıyor. Bazıları ara sıra sizinle konuşuyor ama yine onların da aklı fikri elindeki dijital ortamda kalıyor. Dolayısıyla sağlıklı bir iletişim kurmakta zorlanıyor insanlar. Bunun altındaki sebep de sizin de bildiğiniz gibi, teknolojik cihazların insanları kör etmesi ve kendine bağımlı hale getirmesidir.

Kısacası insanlar konuşma, muhabbet etme, sosyalleşme gibi konulara önem vermelidir. Fakat bunları en aza indiren bir teknolojik ürün çılgınlığıyla karşı karşıyayız. İnsan ilişkileri bu ürünlerin gereğinden fazla hayatımızı meşgul etmesiyle eskisi kadar samimi olmuyor. Kimse bunların zamanını çalmasını önleyemiyor. Herkes yalnız takılmaya başlamış görünüyor. Sosyallik büyük bir yara almış durumdadır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski